succesului„Nu îți vei schimba viața până nu începi să schimbi ceva din ceea ce faci zilnic. Secretul succesului se găsește în rutina ta zilnică”, spunea John C. Maxwell… și tind să îi dau dreptate.

 

Hai să-ți spun o poveste pe care o aud de foarte multe ori în cabinet. Este povestea „alergătorului la cursa de 100 m a slăbitului”, care de-a lungul vieții sale a reușit să scape de zeci de kilograme (dacă le-am aduna pe toate laolaltă).

 

Este persoana care slăbește în sprinturi. Adică slăbește câteva kilograme într-un timp scurt, după care se relaxează și revine la vechile obiceiuri. Iar kilogramele în plus nu întârzie să apară. Așa că face un nou sprint și tot așa. Este într-o continuă cursă de 100 de metri pentru pierderea kilogramelor.

 

Ca orice alergător pe distanțe scurte, el pornește la drum cu mult entuziasm și determinare dar obosește repede. El știe ce are de făcut dar nu știe că slăbitul nu este un sprint, ci mai degrabă un maraton. Și nu e lucru ușor să te antrenezi pentru un maraton, mai ales că nu te-a învățat nimeni cum să faci asta. La școală nu există antrenori de maraton, așa cum nu există nici antrenori în ale nutriției.

 

De ce este greu să alergi un maraton? Pentru că alergătorul de cursă lungă are nevoie de planificare și perseverență pentru a reuși. Maratonul îți schimbă pe viață obiceiurile care te împiedică să reușești.

 

De aceea, de fiecare dată le spun pacienților mei că slăbitul seamănă mai mult cu un maraton decât cu un sprint. Ca să duci la bun sfârșit procesul de slăbit, ai nevoie de toate armele alergătorului de cursă lungă.

 

Care sunt acestea?

 

1. Bucățirea obiectivului mare în mini-obiective

 

Câteodată obiectivele mari sau care se întind pe o perioadă lungă de timp pot fi copleșitoare. Soluția este să ai obiective mai mici și mai rezonabile, în funcție și de momentele din viață prin care treci. Reevaluează mereu și restabilește-ți ținte și obiective rezonabile!

 

2. Dozarea energiei

 

Atunci când ești la începutul unui drum, ai foarte multă energie și o motivație foarte puternică. Te dedici de obicei 100% urmăririi acestui obiectiv și asta este foarte bine!

 

Când ajungi însă să nu mai reușești să ții dietă și să faci mișcare ca în prima zi, nu te descuraja, este foarte bine să îți economisești din energie. Redu zilele de sală, în rest poți să mergi mai mult pe jos, de exemplu …

 
Alege mâncăruri mai simplu de preparat, respectă regulile principale ale unei diete sănătoase, intervalele orare de masă, alegerile corecte pentru fiecare masă în parte, este suficient ca să treci peste momente mai dificile.

 

3. Focalizarea asupra beneficiilor

 

Sunt cu siguranță momente în care te gândești cât de greu este să slăbești, să ții dietă și să faci mișcare. Dar în loc să te gândești la cât de greu este să faci toate astea, gândește-te la ce vei obține dacă vei continua să ții dieta potrivită ție și să faci mișcarea care îți face plăcere, alături de toate schimbările bune pe care deja le-ai făcut.

 

Ține mereu la îndemână un carnețel pe care să ai notate avantajele pe care le vei obține în urma scăderii în greutate până la ținta pe care ți-ai propus-o. Și, ca să fie și mai relevant, notează și toate dezavantajele pe care le-ai avea dacă ai rămâne la greutatea actuală sau, mai rău, dacă ai pune la loc toate kilogramele slăbite până acum …

 

4. Urmărirea progresului

 

Este foarte plăcut să te uiți în urmă la progresul pe care l-ai făcut în urmărirea obiectivului tău. Te va ajuta foarte mult să continui parcursul. Măsoară-ți progresul suficient de des cât să rămână relevant, dar nu foarte des, ca să nu devină stresant!

 

Așadar, îți recomand să ții zilnic un jurnal alimentar și să te cântărești de maxim 3 ori pe săptămână  – de preferat luni, miercuri și vineri – întotdeauna dimineața, ca să știi mereu dacă ești pe drumul cel bun!

 

5. Solicitarea ajutorului

 

Este greu să realizezi ceva de unul singur. Caută ajutor în jurul tău la persoanele dragi, în familie, printre prieteni sau la specialiști și îți va fi mult mai ușor să faci pașii necesari către succes.

 

La KiloStop avem nici mai mult nici mai puțin de 37 de antrenori în maratonul slăbitului. Unul dintre ei poate fi antrenorul tău.

 

Click aici dacă vrei ca eu și echipa mea să te ajutăm să slăbești!

 

Dar avem și o surpriză. Patru dintre cei mai buni antrenori în slăbit și viață sănătoasă și-au pus laolaltă forțele și au creat un program special.

 

Click aici să afli mai multe detalii!