Ți se întâmplă de multe ori ca abia să te fi ridicat de la masă și să-ți fie iar foame? Mulți dintre pacienții mei se plâng de acest lucru la primele consultații. Asta pentru că există câteva alimente care nu numai că nu te satură, ci te fac să mănânci mai mult.

Așa că astăzi vreau să-ți arăt care sunt aceste alimente astfel încât să te ferești de ele fie că ții cură de slăbire, fie că nu.

1. Croissant

Pufos, gustos și perfect pentru cafeaua de dimineață, croissantul are însă un scor foarte mic în ceea ce privește sațietatea. Nu prea are nimic nutritiv și este plin de grăsimi și făină albă. Pe scurt, multe calorii care nu te satură.

Așa că, dacă vrei un mic dejun sățios, îți recomand un ou poșat cu o felie de pâine integrală și câteva legume proaspete.

Click aici și află cum recunoști caloriile bune!

2. Orez alb

Orezul alb nu face altceva decât să îți crească rapid nivelul insulinei în corp, ceea ce îţi provoacă foame la scurtă vreme după ce l-ai consumat.

Ca să eviți această situație, alege orez brun sau integral și nu îl găti excesiv.

3. Fresh de fructe

Chiar dacă este proaspăt stors, sucul de fructe nu este nici pe departe sănătos sau sățios. Asta pentru că nu are fibrele cu care fructele vin la pachet. După stoarcere, din fructe mai rămân apa și zahărul. Fără fibre, nivelul insulinei din sânge crește rapid, după care scade brusc, provocându-ți foame.

Înlocuiește sucul de fructe cu smoothie. Spre deosebire de suc, smoothie-ul este un fel de mâncare „complet“, care are fibre, antioxidanţi şi un termen de saţietate mult mai lung.

4. Pâine albă

Făina albă folosită pentru a coace pâinea albă este obţinută prin îndepărtarea învelişului exterior al bobului de grâu (tărâţele). Cu alte cuvinte, nu mai are fibre, vitamine şi minerale. A devenit un carbohidrat „rău”, care nu îți mai ține de foame.

Click aici și află cum să mănânci pâine la dietă!

Înlocuiește pâinea albă cu pâine integrală, de secară sau graham. Încearcă mai multe tipuri și alege-l pe cel care îți place.

5. Cartofi prăjiți

Fierți sau la cuptor, cartofii țin de foame foarte bine. Dar odată prăjiți își pierd ca prin minune această proprietate. În plus, au și multe calorii dar și toxine rezultate în urma prăjirii.

Alege să prepari cartofi pai la cuptor. Folosește rețeta de AICI!

6. Alcool

Ai băut câteva pahare de alcool cu prietenii și deodată nu mai pare atât de important să te ții de planurile tale de cină sănătoasă. În loc de peștele la abur cu broccoli pe care plănuiai să îl mănânci, ai făcut dintr-odată loc micilor cu cartofi prăjiți. Stai liniștit, nu este vorba doar de tine. Studiile arată că atunci când consumi alcool ești predispus să mănânci mai multe calorii decât de obicei.

Bea câte trei pahare de apă la fiecare pahar de alcool consumat. Mai mult, înainte de a bea alcool mănâncă alimente sățioase, cu un conținut bogat în proteine.