Ție de câte ori ți se întâmplă să mănânci doar pentru că te afli în compania unor oameni dragi?

Lasă-mă să-ți spun că nu ești singur în această situație. Asta pentru că mâncatul în preajma celorlalți intensifică sentimentul plăcut de comuniune și devine parte din procesul de socializare.

Mâncatul din dorința de integrare

Dacă mănânci mult în preajma altor oameni, mâncatul excesiv poate rezulta din faptul că eşti încurajat direct sau indirect să mănânci. Gurmanzii te pot seduce lăudând mâncarea, iar puterea exemplului poate avea un efect copleşitor asupra poftei tale de mâncare. Dorinţa de integrare te determină să consumi în exces pentru a diminua sentimentele de nepotrivire sau de neapartenenţă la grup.

Mâncatul social din dorinţa de integrare poate deveni un stil de viaţă. Bei o cafea în loc de mic dejun, apoi te duci la serviciu, unde te aşteaptă gustări şi bombonele. Pe la prânz, comanzi mâncare cu colegii sau mergi cu ei la masă, undeva unde vânaţi ofertele cu bonusuri incluse, de genul „la 3 pizza, ai una gratis.”

În timpul zilei bei sucuri acidulate cu colegii şi ronţăiţi ceva împreună. Iar seara ajungi acasă şi mănânci cu familia, care te ospătează, convinsă că n-ai mâncat mai nimic toată ziua. Sau te duci la un fast-food şi la un film cu prietenii, apoi îţi termini ziua ronţăind împreună cu familia în faţa televizorului. Cu acest stil de viaţă, depăşeşti cu uşurinţă 4000 de Calorii pe zi.

5 reguli de bază când ieși în oraș cu prietenii

Și pentru că vreau să te ajut, astăzi îți voi dezvălui cele 5 reguli de bază de care să ții cont atunci ieși în oraș cu prietenii.

  1. Fii precaut cu sosurile şi dressingurile. Dacă nu ştii ce conţin, renunţă la ele.
  2. Evită tot ce este prăjit, gratinat sau pane.
  3. Alege legume sau salate în loc de orez, paste sau pâine.
  4. Refuză coşul cu pâine şi gustările sărate din partea casei (alune prăjite, sticksuri, chipsuri etc.).
  5. Nu exagera cu alcoolul, mai ales dacă este tare şi rafinat. Are 7 calorii pe gramul pur şi stimulează apetitul. Un pahar de vin este suficient.

Simți că este mult prea complicat să te descurci de unul singur? Atunci nu ezita să apelezi la ajutor!

Orice drum este mai ușor atunci când ai alături persoanele potrivite. Așa că te invit alături de noi la KiloStop Total Transformation Retreat, în perioada 5-11 februarie 2017.

În cele 7 zile pline de experiențe inedite vei uita de toate încercările eșuate de până acum. În acest retreat vei înțelege în primul rând de ce este important să faci aceste schimbări care îți asigură o transformare radicală.

Vei învăța cum să-ți creezi un nucleu de suport din oamenii din jurul tău astfel încât să nu te mai lovești de piedici, ci să ai parte doar de înțelegere și fericire.

La final, vei înțelege că schimbarea ta va duce implicit la schimbarea oamenilor din jurul tău.