lansarea

Așa cum știi deja, printre altele, sunt un om al cuvintelor – multe, spuse din suflet, bine cântărite -, dar pentru început voi răspunde scurt și la obiect: Mi-nu-nat! Lansarea oficială a cărții, care a avut loc sâmbăta trecută în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest 2018, poate fi considerată „botezul” proiectului fantastic pe care am reușit să îl finalizez cu sprijinul Editurii ALL. Sper că această experiență fantastică pentru mine a fost revelatoare și pentru cei din public.

Imediat ce am coborât de pe scenă, îți mărturisesc că nu reușeam să realizez cum s-au scurs cele 30 de minute pe care le-am alocat discursului meu motivațional, pe care l-am numit cât se poate de simplu și prietenos „De vorbă cu Dr. Laura Ene”.

lansareaÎmi amintesc acum zâmbetele și energia pozitivă pe care mi-au transmis-o cei prezenți în sală: colegi dragi de la Clinica de Nutriție Kilostop, pacienți care au reușit să facă schimbări durabile în viețile lor datorită consultațiilor de nutriție și alături de care m-am transformat și eu în persoana care sunt astăzi, reprezentanți ai editurii, jurnaliști, prieteni și cititori pe care acum am avut șansa de a-i întâlni pentru prima dată. Le mulțumesc tuturor pentru încredere și le transmit și cu această ocazie că mi-a făcut o deosebită plăcere interacțiunea caldă cu fiecare dintre ei, din timpul sesiunii de autografe care a urmat lansării.

În cadrul acestui eveniment, am reafirmat principiile în care cred cu tărie, cele care m-au ghidat în cariera mea de medic primar în Nutriție, Diabet și Boli Metabolice și în redactarea volumului „Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață?”. Sunt convinsă că trebuie să stopăm dictatura dietelor, pentru a reteza astfel definitiv cele 13 capete ale balaurului care este obezitatea, așa cum le-am supranumit și prezentat în carte. O viață fără diete se traduce printr-o relație asumată, o conexiune strânsă cu propriul corp, cu emoțiile și cu gândurile noastre, desfășurată sub semnul echilibrului și al respectului pentru sănătate.

lansareaEste adevărat că nutriția nu se învață la școală, ci la școala vieții, de multe ori cu prețul acesteia. Dar nu trebuie să ajungi într-un punct sensibil înainte să faci un pas decisiv în direcția schimbării stilului de viață. Aceasta este singura variantă care funcționează pe termen lung, și, așa cum am mărturisit deschis atât în paginile cărții, cât și în fața participanților la lansare, am ajuns la o astfel de concluzie chiar în urma experiențelor personale, împletite cu poveștile pacienților mei. Desprinderea din cercul vicios al dietelor îți poate aduce satisfacții nebănuite: detașarea de frustrare și restricții, posibilitatea de a mânca orice, cu măsura potrivită, la momentul oportun. Detaliile despre cum poți integra mâncărurile tale preferate în alimentație fără să se cunoască pe cântar și toate secretele unui stil de viață sănătos, așa cum le-am descoperit eu pas cu pas, te așteaptă în paginile cărții.

lansareaNu vreau să închei acest articol fără a menționa momentul foarte special în care a fost primită cu aplauze inițiativa mea de a organiza cursuri de nutriție în cadrul Asociației de Nutriție „Sănătate, te iubesc!”, pentru care am primit autorizația de funcționare tot în acest punct esențial al evoluției mele.

Multumesc în mod special Valentinei, căreia, de emoţie, i-am pocit numele (iertare, Valentina, draga mea!) care m-a ajutat cu acreditarea cursului şi a făcut toate diligenţele şi drumurile necesare acreditării!

Indiferent de modalitățile în care ni se vor întâlni drumurile de aici încolo, te rog să ai grijă de tine și de cei apropiați în fiecare zi și să îți păstrezi atașamentul față de motto-ul „Sănătate, Te Iubesc”.

În continuare, vreau să îi mulțumesc fotografului George Șerban, care a imortalizat lansarea cărții din  toate ipostazele, oferindu-ne amintiri prețioase și extrem de expresive. Mulţumiri întregii echipe a editurii ALL care au fost ca nişte adevăraţi spiriduşi prezenţi mereu printre rafturi, cu o energie incredibil de frumoasă şi prietenoasă.

În final, îți reamintesc că volumul „Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață?” poate fi achiziționat oricând de pe site-ul Editurii ALL, de la acest link, iar acum îl găsești cu un discount de 20%.