revelionCumpăna dintre ani este o noapte specială și solicitantă mai ales din punct de vedere nutrițional, pentru că toată lumea petrece cu mâncare și băutură. Cu alte cuvinte este o ocazie excelentă pentru exagerări alimentare ce se vor resimți din plin în primele zile ale noului an.

Pentru a evita consecințele neplăcute ale acestei nopți albe de distracție, iată 9 sfaturi extrem de practice, gândite în funcție de situația în care te afli de Revelion.

1. Consideră ziua dinaintea petrecerii de Revelion o zi normală

Indiferent unde petreci, mănâncă un mic dejun bogat în proteine și glucide lente, un prânz normal și în niciun caz nu sări peste cină.

2. Mănâncă doar jumătate din tot ce ți se aduce

Dacă petreci Revelionul la restaurant sau cu servire la masă, mănâncă doar jumătate din ce ți se aduce. Asta pentru că de cele mai multe ori, porțiile de la masa de Revelion depășesc nevoile energetice ale unui om normal.

3. Savurează pe îndelete fiecare preparat

Vei crește astfel senzație de sațietate și vei reduce atât aportul caloric al alimentelor, cât și euforia de Sărbătoare care te poate face să mănânci necontrolat. Când iei masa pe fugă și într-un ritm alert, sfârșești, de fapt, prin a consuma mai multe calorii decât dacă ai mânca într-un ritm mai lent.

4. Râzi din toată inima

Un râs sănătos este cea mai potrivită manifestare de Sărbătoare și o armă puternică împotriva exceselor alimentare. Râsul nu numai că detensionează, dar prin intermediul său se îmbunătățește digestia, se reduce stresul și ritmul alert al inimii. Schimbările chimice produse de râs în organism sunt asemănătoare cu efectele de bună dispoziție produse de anumite exerciții de gimnastică.

Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să slăbești!

5. Fii un maestru al organizării în calitate de gazdă a petrecerii

Fă cât mai mult loc liber și folosește toată mobila sau mai multe măsuțe. Pune în locuri vizibile tăvi cu pahare, cești, farfurii, tacâmuri, sticle cu băuturi și șervețele. Prepară cât mai multe platouri cu sandvișuri mici, cu diverse paste dietetice, pe care le poți aranja sub formă de piramidă pentru economie de spațiu. Pe platourile cu preparate să existe din plin legume proaspete – salate, castraveți, roşii cherry, ardei și verdeață pentru ornament, gust și sănătate. Așază dulciurile pe o altă masă sau poți să le aduci pe o masă mobilă, cu roți, la mijlocul petrecerii. Nu decora platourile. Mâncarea în sine, arătoasă și colorată este suficientă.

6. Fă din fructe vedetele petrecerii și decorul pentru masa principală

RevelionNu face construcții complicate, astfel încât să nu existe riscul prăbușirii întregului aranjament în momentul în care iei un măr. Combină merele roșii cu cele galbene, pune strugurii alături de frigărui cu fructe făcute din cele care trebuie tăiate și curățate precum kiwi, pepene sau mango.

Dar ține cont când le aduci la masă, pentru că fructele tăiate se oxidează. Combină mandarinele cu bananele pentru că se desfac ușor. Pune pe masă și fructe uscate. Sunt un decor elegant, care merge cu perioada de iarnă, dar și semințe decojite precum migdale, alune și fistic.

7. Consumă doar pește și garnituri de legume în primele ore ale anului

După numărătoare inversă ce anunță venirea Noului An, consumul trebuie să intre și el pe pantă descendentă din punct de vedere caloric, de dragul unei digestii ușoare și al confortului abdominal permanent. Dacă un preparat dulce îți pare atât de irezistibil încât nu trebuie ratat, ia-l la pachet și păstrează-l pentru primul mic dejun al anului ce vine.

Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să slăbești!

8. Bea câte trei pahare de apă la fiecare pahar de alcool consumat

Alcoolul contribuie la eliminarea apei din organism, conducând la deshidratare. De aceea, consumul de apă este esențial, chiar dacă petrecerile presupun consumarea de alcool. Așa că bea 3 pahare cu apă la fiecare 50 ml de tărie sau la fiecare pahar de vin sau șampanie consumat.

Click aici și află cum să bei alcool de Sărbători fără să te îngrași!

9. Fă-ți o listă cu toate lucrurile bune care ți s-au întâmplat în anul care pleacă

Cu 5-10 minute înainte de sosirea noului an, citește lista și vei ști cu siguranță ce sărbătorești. Un astfel de exercițiu te va motiva să stai departe de tentațiile hipercalorice și să aștepți liniștit un An Nou mai sănătos și mai fericit!

La mulți ani și petrecere frumoasă!