Astăzi vreau să-ți arăt care este cel mai potrivit moment din zi în care să le mănânci ca să nu te îngrași.
Așa că hai să începem cu …
Micul dejun cu drob, ou şi cozonac
Îți poți începe dimineața de Paște cu o cană de cafea sau de lapte cald, pe care să o savurezi alături de o felie de cozonac sau de pască.
Alege apoi cea mai festivă farfurie pe care o ai și orneaz-o cu o felie de drob pe care o poți asezona cu o linguriță de muștar, cu două degete de brânză telemea și multe legume de sezon. Bucură-te de bogăția de vitamine și minerale din legumele proaspete de primăvară: salată verde, ceapă, usturoi sau ridichi.
Dacă nu îți place drobul, poți alege câte o lingură (sau linguriţă, depinde cât de mult ţii la silueta ta 🙂 ) din aperitivele pe care le-ai pregătit poate deja pentru masa de prânz – salată de vinete, salată de icre sau brânzică proaspătă de vaci cu ierburi şi condimente aromate.
Nu uita să ciocnești un ou cu familia și să-l adaugi și pe el în farfuria ta de mic dejun.
Dacă ți-e poftă de ceva deosebit, dimineața este momentul din zi cel mai potrivit pentru a-ți satisface această poftă.
Prânzul cu friptură
În ziua de Paște ce este mai potrivit să mănânci la prânz, dacă nu o friptură de miel? Bineînţeles pentru cei care preferă acest tip de carne.
Ai grijă însă ca bucata de carne pe care o alegi pentru friptură să fie curăţată de grăsime pe cât posibil înainte de a o pune la cuptor.
Îi poți adăuga o garnitură de spanac, legume la grătar sau salată verde asortată cu ceapă, roşii, ridichi sau castraveţi și ai obținut un prânz tradițional, gustos dar şi dietetic, care te va ajuta să treci de sărbători fără kilograme în plus. Nu mânca însă mai târziu de ora 15.00!
Dacă nu îți place carnea de miel, o poți înlocui cu cea de ied. Este o alternativă mai slabă și mai bogată în proteine și minerale. Mai mult, carnea de ied este mai săracă în colesterol chiar decât puiul.
Cina uşoară cu ciorbă
Îți poți încheia ziua de Paște cu o cină ușoară pe care să o iei în jurul orei 18.30-19.00. Alege un borș de miel sau de ied care, preparat după rețeta dietetică (vezi AICI rețeta), poate stabili un record în privința densității nutrienților la un număr infim de calorii.
Dacă nu îți place borșul de miel, poți alege o salată la care să adaugi o felie de drob sau o bucățică de friptură. Sau, dacă simți că ai mâncat prea mult, optează pentru o cană de iaurt semidegresat.
Și ca silueta ta să nu aibă de suferit în această perioadă, gătește toate aceste bunătăți după rețetele pe care ți le-am oferit într-un articol anterior. Click aici ca să vezi rețetele.
Acum nu-mi rămâne decât să îți urez „Poftă bună alături de cei dragi!” şi „Un Paşte fericit şi luminat!”