prieten

În primul rând, simt că trebuie să îi mulțumesc fiecărui cititor că a ales să facă parte din minunata comunitate reunită în jurul acestui blog. Alături de o alimentație corespunzătoare și de un program de mișcare susținut, un prieten completează tabloul unui stil de viață echilibrat. Iar așa cum îmi place mie să cred, echilibrul este unul dintre ingredientele-cheie ale fericirii.

Faptul că atât de mulți cititori parcurg articolele de pe blog, îmi trimit mesaje și îmi adresează întrebări, mă motivează să vă ofer în continuare informații relevante, la obiect, cu iz practic, căci ele sunt, până la urmă, cele care constituie esența blogului. Tonul cald și apropierea pe care o simt față de toți cei cărora mă adresez, cred că mă ajută să nu gravitez în jurul unor seturi rigide de reguli, ci să ofer nişte sfaturi uşor de pus în practică, simplu de urmat şi care să facă cu adevărat o diferenţă în viaţa voastră.

Şi dacă tot vorbim de ajutor şi susţinere, îmi doresc să dedic articolul de astăzi unei componente mai puțin explorate a regimurilor de slăbit: sprijinul celorlalți. Până la urmă, oricine știe în mare care sunt pașii unei diete eficiente. Diferența dintre cei care reușesc să și-o însușească ca pe un stil de viaţă și cei care se abat de la drumul lor este tocmai susţinerea de care au parte pe tot parcursul demersului de schimbare.

TREI motive pentru care este mai ușor să slăbești în DOI

1. Motivația este motorul oricărei schimbări

Lipsa ei funcționează ca o frână care, odată acționată, este extrem de dificil de depășit. Cel mai adesea, această piedică îți blochează parcursul atunci când ești singur. Un partener pe drumul schimbării te poate ajuta să identifici sau să-ţi aminteşti de acel DE CE pentru care merită să faci eforturi, căci „Unde-s doi, motivația şi puterea crește”.

2. Înțelegerea și sprijinul unei persoane apropiate sunt neprețuite în toate acțiunile pe care le întreprindem

Deși pe hârtie calculele pot părea simple – trebuie să slăbesc X kilograme în Y luni ca să ajung la Z număr de kilograme – în viața reală poți resimți fiecare zi, fiecare oră ca pe o provocare. Pericolul se întețește spre seară, când parcă te năpădesc toate poftele. Este esențial ca în aceste momente să te poți sfătui cu cineva, bucurându-te atât de înțelegere, cât și de soluții concrete, care să funcționeze în situația ta.

3. Momentele de recădere sunt inerente oricărui proces de schimbare

Cu alte cuvinte, este greu de crezut că, după o perioadă mai îndelungată în care nu ai conștientizat fiecare aliment pe care l-ai mâncat și nu ai urmărit un program organizat al meselor, vei reuși să menții acest ritm constant pe tot parcursul dietei. Dar exact pentru asta există prietenii: când cazi, cel de lângă tine te poate ajuta să mergi mai departe. Să accepți că porția irezistibilă de carbonara a dispărut din farfurie direct la tine în stomac, iar acesta nu este nicidecum un sfârșit de drum, ci doar un popas de scurtă durată.

Identifică un prieten care te poate însoți pe tot parcursul procesului de slăbit

1. Poți alege pe cineva din familie

În foarte multe cazuri, kilogramele în plus sau obezitatea se manifestă „în grup”. Așadar, vă recomand ca tot împreună să vă asumați și trecerea la un nou stil de viață. Nu va fi astfel necesar să gătiți mâncăruri diferite și veți avea unul în celălalt un partener pentru alegeri alimentare sănătoase, pentru plimbările pe jos sau chiar pentru mersul la sală.

2. Te poți baza pe sprijinul cuiva de la birou

Un coleg sau o colegă binevoitoare, care se confruntă eventual cu aceeași problemă de greutate, poate fi un partener de nădejde. Împreună, vă puteți superviza gustările și puteți face toate eforturile necesare pentru respectarea unui program organizat al meselor. Când altcineva îți vrea binele și știe cum „să stea cu ochii pe tine”, îți va fi mai simplu să te abții de la ronțăielile necontrolate (biscuiți, sărățele, covrigei) şi să nu mai ciugulești permanent pe tot parcursul zilei.

3. Partenerul tău de cursă lungă poate fi chiar unul dintre medicii Kilostop

Dacă îți dorești să slăbești și ai înțeles în sfârșit că soluția nu se află în cercul vicios al dietelor-minune, vino să ne cunoaștem cu ocazia Consultației Start. Împreună putem schița dieta care ți se potrivește ție în mod special, pentru că vom ține cont de poftele și preferințele tale alimentare. Dincolo de asta, ca adevăraţi prieten, îți vom fi alături pe tot parcursul procesului de slăbit. În cabinetele noastre vei găsi întotdeauna ancore motivaționale, înțelegere, încurajări și soluții personalizate pentru fiecare obstacol medical sau psihologic.

Înainte de a avea nevoie de o dietă, ai nevoie de un prieten care să îți fie alături atunci când iei decizia de a-ți îmbunătăți stilul de viață.