Astăzi ți-am pregătit o rețetă de parfait de cafea, vanilie și fistic, un desert delicios conceput special de Chef Liviu Lambrino, pe care l-am testat împreună cu pacienții KiloStop la sesiunea de gătit din această lună.

Parfait de cafea, vanilie și fistic

O porție conține: 338 Calorii, 23 g Glucide, 6,27 g Proteine, 25,4 g Lipide, 0,66 g Fibre

înghețatăIngrediente pentru 6 porții

 • 100 g zahăr
 • 400 ml de smântână pentru frișcă – foarte rece
 • 3 ouă mari
 • 15 g cafea solubilă de bună calitate
 • 40 g fistic decojit și prăjit mărunțit mare
 • 5 ml extract de vanilie

Mod de preparare

 1. Bateți ouăle într-un bol încăpător până se omogenizează bine.
 2. Într-o cratiță mică pregătiți un sirop din 80 g zahăr și 40 ml apă. Fierbeți pentru 2 minute sau până siropul atinge temperatura de 120 grade.
 3. Turnați încet în fir subțire siropul fierbinte peste ouă în timp ce amestecați cu un mixer la viteză mare. Adăugați extractul de cafea și continuați să bateți ouăle până amestecul se răcește și ouăle devin ca o spumă densă, aproximativ 10 minute.
 4. Într-un bol curat, răcit în prealabil, bateți frișca lichidă până începe să formeze piscuri moi. Adăugați zahărul rămas și esența de vanilie și bateți până la consistență fermă.
 5. Amestecați cu mișcări lente de jos în sus spuma de ou și frișca împreună cu bucățelele de fistic. Amestecul trebuie să rămână pufos. Transferați amestecul în ramekine sau alte vase mici răcite în prealabil și țineți în congelator pentru minim 3 ore.
 6. Pentru a scoate ușor parfait-ul din formă scufundați pentru 10 secunde lateralele vasului în apă fierbinte și răsturnați deasupra unei farfurii. Puteți orna cu frunze de mentă.

Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să slăbești!

Dacă și tu ești pacient KiloStop și vrei să participi la sesiunile de gătit cu Chef Liviu Lambrino, organizate de Clinica de Nutriție KiloStop în colaborare cu Electrolux, întreabă-ți medicul cum poți obține o invitație.

Și nu uita, luni, 18 iulie te aștept la conferința „Ghidul KiloStop pentru oameni ocupați”.

Click aici ca să te poți înscrie!

Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu sau adresează-mi o întrebare.