„Să slăbești nu este o provocare fizică, ci una mentală”

 

Bine te-am găsit!

 

Numele meu este Laura Ene și sunt expertul KiloStop în slăbit și menținere. Astăzi vreau să-ți dezvălui secretul slăbitului care îți garantează succesul.

 

secretul slăbituluiDacă nu este prima dată când îți propui să începi o cură de slăbire, atunci poate că ar trebui să te întrebi ce nu a funcționat. Concluzia la care cel mai probabil o să ajungi este că nu ai avut motivația corectă pentru a începe și continua acest proces, care nu este deloc simplu.

 

Să slăbești nu înseamnă doar ce, când și în ce cantități mănânci. Slăbitul este un proces mult mai complex, în care motivația ocupă un loc extrem de important. Mai mult, este un proces lent, în care ai nevoie de un partener care să te țină pe drum. Altfel, de multe ori, poți renunța la obiectivul pe care ți l-ai propus înainte de a-l atinge.

 

De aceea, slăbitul este mult mai ușor în doi. Așa că alege-ți ca partener de slăbit un prieten/ă, partenerul de viață sau un nutriționist. Ai grijă însă cum îți alegi acest partener, dacă vrei să îți atingi obiectivul propus.

 

Dacă îți alegi un prieten, roagă-l să te monitorizeze săptămânal, sună-l atunci când simți că motivația te părăsește sau când ai un moment mai dificil.

 

Dacă partenerul tău de cursă lungă este un nutriționist, alege-l cu atenție. Un nutriționist bun, cu care poți să ai rezultate durabile, nu îți dă o dietă și apoi te lasă să te descurci singur când îți este mai greu.

 

Rolul unui nutriționist este să te asculte, să te învețe cum să treci peste momentele dificile și să fie cel mai mare suporter al tău. El este mereu acolo pentru tine și nu te judecă niciodată. Dimpotrivă, te susține pe tot parcursul procesului de slăbit și este sincer și corect cu tine.

 

secretul slăbituluiUn nutriționist bun te înțelege și te sprijină atunci când nu îți mai găsești motivația necesară pentru a relua sau continua procesul de acolo de unde l-ai lăsat. Te ajută să îți dai seama că cel mai important lucru este să continui, chiar dacă pașii tăi sunt mai mici decât ți-ai propus inițial. Îți arată că dacă renunți acum e ca și cum ai renunța la toată investiția de timp și efort de până acum.

 

Și pentru că vreau să reușești, iată mai jos câteva trucuri care să te ajute să îți atingi obiectivul:

 

1. Stabilește-ți ținte realiste

 

Dacă vrei să ai succes pe termen lung, atunci stabilește-ți corect obiectivele încă de la început. Bucățește-ți obiectivul mare în obiective mai mici și mai rezonabile, în funcție de momentele din viață prin care treci.

 

De exemplu, în perioada sărbătorilor sau în concediu, este nerezonabil să-ți propui să slăbești 1 kilogram pe săptămână! Acestea sunt momente numai bune de practicat și testat procesul de menținere.

 

2. Alungă gândurile negative și înlocuiește-le cu gânduri pozitive

 

secretul slăbituluiPetrece câteva zile încercând să devii conștient/ă de fiecare gând negativ, de fiecare moment în care ai vrea să renunți. Încearcă să înțelegi ce emoție este în spatele acestor gânduri. Cel mai bine ar fi să le notezi.

 

Apoi, după câteva zile, vezi ce emoție apare cel mai des și încearcă să o tratezi altfel decât cu mâncare. Încearcă să o abordezi altfel decât făcându-ți rău propriului corp … Vei observa destul de repede și rezultatele.

 

3. Citește povești ale oamenilor care au reușit

 

Atunci când îți pierzi motivația și elanul de a slăbi, te sfătuiesc să citești povești de succes, o carte sau un blog care au ca subiect principal problemele de greutate. Poveștile de succes te ajută foarte mult să rămâi motivat, te pot inspira și ajuta să te concentrezi asupra obiectivului tău.

 

4. Găsește prieteni care gândesc la fel

 

secretul slăbituluiSă rămâi motivat de unul singur este greu. Dar dacă găsești o persoană care își dorește și ea să slăbească, o persoană față de care simți că poți să te deschizi și cu care poți să comunici sincer, asta te poate ajuta enorm să te ții pe drum. Poți să îți găsești partenerul în sânul familiei, poate fi un prieten foarte bun sau un nutriționist. O altă opțiune bună este un grup de susținere.

 

5. Cere ajutorul

 

Este greu să realizezi ceva de unul singur. Caută ajutor în jurul tău la persoanele dragi, în familie, printre prieteni sau la comunitățile online și îți va fi mult mai ușor să faci pașii necesari către succes.

 

Te sfătuiesc, de asemenea, să notezi într-un jurnal alimentar tot ce mănânci, bei sau ronțăi în fiecare zi ca să ai un control mai bun al caloriilor pe care le consumi. Fă același lucru și cu emoțiile pe care le trăiești. Notarea lor într-un jurnal al emoțiilor te va ajuta să afli ce ai de schimbat.

 

Încearcă și tu aceste trucuri atunci când îți este mai greu. Și dacă simți că nu reușești să treci singur/ă peste toate provocările, eu și echipa mea suntem aici să te ajutăm.