Dacă te-ai hotărât că este momentul să slăbești, află care sunt cele 5 alimente indispensabile la dietă, pentru că succesul unui proces de slăbit constă, în primul rând, în schimbarea obiceiurilor alimentare.
Iată mai jos alimentele care te ajută să slăbești și cu care trebuie să înlocuiești zilnic vechile alegeri alimentare nesănătoase. Dacă vrei să afli care sunt alimentele pe care ar trebui să le înlocuiești în dietă, indiferent că dorești să slăbești sau te-ai hotărât să mănânci sănătos, citește 5 alimente care îți distrug cura de slăbire.
Top 5 alimente care te ajută să slăbești
1. Ceaiurile din plante sau apa – 0 Cal/ 100 ml
- Nu te lăsa păcălit de ceaiurile gata preparate din comerţ – au mult zahăr, la fel ca sucurile și fresh-urile din fructe.
- Pentru a da gust dulce ceaiului fără zahăr sau îndulcitori, foloseşte bucăţi de lemn dulce, condimente pentru vin fiert și ceaiuri aromate.
- Prepară-ţi apă fructată pentru un gust deosebit. Lasă de cu seară la macerat într-o carafă sau sticlă cu apă câteva felii din fructele tale preferate, iar a doua zi dimineață ia-o cu tine la serviciu.
2. Legume cu frunze verzi – max. 25 Cal/ 100 g
- Toate legumele cu frunze verzi, de la salată verde, salata iceberg, andive, rucola, urzici, spanac şi broccoli la varză de toate soiurile (albă, kale, Bruxelles) fac minuni în organism.
- Au mai multe vitamine şi minerale decât fructele, scad absorbţia grăsimilor din carne şi brânză, cresc senzaţia de saţietate și luptă împotriva îmbătrânirii corpului.
- Caloric vorbind, 400 g de legume verzi reprezintă echivalentul a 20 g de ciocolată, adică a 100 de Calorii!
- Datorită volumului mare de fibre şi cantității crescute de apă, sunt cele mai bune prietene ale unei siluete de invidiat.
Click aici dacă vrei ca Dr. Laura Ene și echipa KiloStop să te ajute să slăbești!
3. Iaurt, lapte, brânză dulce cu 1-2 % grăsime – max. 50 Cal/ 100 g
- O porție de 100 calorii înseamnă un pahar de lapte de 200 ml sau o cutie de iaurt ori brânzică de 150 g.
- Lactatele degresate sunt o sursă bună de proteine şi calciu, care oferă o senzaţie durabilă de saţietate.
- Lactatele degresate consumate între mese au proprietatea de a calma rapid foamea cu puține calorii.
4. Leguminoasele, cerealele integrale şi derivatele acestora – max. 100 Cal/100 g fierte
- Atenție la cantitate – 30 g de cereale sau boabe uscate înseamnă o porţie de 100 Calorii, echivalent cu 100 g în fiert.
- Alege cerealele integrale fără zahăr, miere sau ciocolată la micul dejun, alături de lactate degresate, fructe şi seminţe
- Orezul, pastele integrale şi leguminoasele boabe sunt surse bune de proteine şi fibre, potrivite să fie servite la prânz, cu legume
5. Carne slabă – max. 150 Cal/100 g gătită
- Carnea de porc cu grăsime şi carnea de pui cu piele sunt la fel de rele pentru organism şi siluetă.
- Alege carnea slabă, macră, îndepărtează toată grăsimea vizibilă înainte de gătire, nu găti carnea împreună cu legumele.
- Consumă carne albă slabă în locul celei roșii și peşte bogat în Omega 3 de 2 ori/ săptămână alături de legume proaspete.
Primul pas spre pierderea în greutate este să înlocuiești alimentele care te îngraşă (grăsimi, dulciuri, paste făinoase rafinate, produse de patiserie, carne grasă) cu alimente din cele 5 categorii prezentate mai sus. Nici mişcarea zilnică nu trebuie neglijată şi nici abandonată, dar fără dietă nu face minuni.
Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu aici sau adresează-mi o întrebare.