Este primăvară deja și postul continuă, așa că îți recomand o rețetă delicioasă de prânz vegetarian, cu 408 Calorii: Chifteluţe de năut cu sos acrişor pe pat de salată verde. În plus, este o mâncare foarte hrănitoare, pentru că 150 g de năut asigură cu 50% mai mult decât necesarul zilnic de molibden, 80% din cel de mangan, 70% din cel de acid folic, 50% din cel de fibre, 40% din cel de triptofan şi 30% din cel de proteine. Cuprul, fosforul şi fierul sunt alte elemente conţinute de boabele de năut.

Citește aici: Care sunt capcanele regimului vegetarian

Chifteluţe de năut cu sos acrişor pe pat de salată verde

O porție conține: 408 Calorii, 53 g Glucide, 22 g Proteine, 14 g Lipide, 15 g Fibre

chifteluțeIngrediente pentru 2 porții

  • Boabe de năut (250 g)
  • Boabe mature de soia – fierte (100 g)
  • Salată verde iceberg (200 g)
  • Iaurt din soia (100 g)
  • Ceapă albă (100 g)
  • Castraveţi muraţi (100 g)
  • Ulei de măsline (2 linguriţe)
  • Bicarbonat alimentar (1 linguriţă)

Condimente (opțional): Frunze proaspete de pătrunjel, Usturoi, Coriandru, Boia, Sare

Mod de preparare

  1. Se lasă la înmuiat boabele de năut şi cele de soia cel puţin 4-5 ore în apă cu 1 linguriţă de bicarbonat. Se fierb ulterior separat, timp de aproximativ 20-25 minute.
  2. Se lasă să se răcească, apoi se pun în blender împreună cu ceapa tocată, 1 căţel de usturoi, pătrunjel tocat, un vârf de linguriţă de coriandu şi unul de boia şi ½ linguriţă de bicarbonat alimentar.
  3. Se pasează totul adăugând câte o lingură din apa de fierbere a năutului, dacă este prea densă compoziţia.
  4. Cu mâinile umezite se formează chifteluţe rotunde care se coc pe foaie de copt în cuptor la foc mediu.
  5. Separat, se prepară un dressing din castraveţi muraţi tocaţi în cubuleţe mici, 1 linguriţă de ulei de măsline şi iaurt din soia.
  6. Chifteluţele se servesc pe frunze de salată verde cu sosul de iaurt şi castraveţi muraţi.

Chifteluţele de năut cu sos acrişor pe pat de salată verde sunt un prânz pe care îl găsești în cartea de rețete KiloStop Green, special concepută de mine și colegii mei pentru persoanele vegetariene sau care țin post.

Cartea conține 84 de combinații inedite, fiecare dintre rețete fiind echilibrată din punct de vedere nutrițional și conținând toate principiile nutritive, în proporții optime pentru sănătatea ta. Este practic o dietă de 3 săptămâni, tocmai bună să te ajute să dai jos câteva kilograme înainte de Paște.

În cartea de rețete KiloStop Green vei găsi:

– 21 rețete de mic dejun pe bază de legume, soia, cereale integrale, fructe, semințe și fructe oleaginoase (nuci, alune, migdale) care îți oferă suficiente fibre, dar și energia necesară începutului de zi;

– 21 gustări, bogate în vitamine, minerale și antioxidanți prin conținutul ridicat de fructe și legume, care îți revigorează organismul;

– 21 rețete pentru prânz pe bază de legume, leguminoase și soia, care îți oferă proteine de origine vegetală de calitate superioară;

– 21 rețete pentru cină, cu ajutorul cărora descoperi modalități savuroase de asociere a legumelor astfel încât să obții sațietate, chiar și cu puține calorii.