Mai sunt doar câteva zile din octombrie și nu am vrut să treacă fără să gătim ceva cu leguma delicioasă a acestei luni: dovleacul. Asta cu atât mai mult cu cât probabil dovleacul nu lipsește din nicio casă în această perioadă. Unii se pregătesc să îl sculpteze de Halloween, alții să îl coacă și să-l savureze ca desert. Eu îți propun o rețetă pe care am pregătit-o de curând, în KiloStop Total Transformation Retreat și anume supă cremă de dovleac!

Te sfătuiesc să o încerci și tu pentru că este delicioasă și are puține calorii, fiind un aliat de nădejde al tuturor celor care sunt la dietă.  Unde mai pui că dovleacul este plin de beneficii pentru sănătate. Dar mai multe despre asta îți voi spune luni.

Iată de ce ai nevoie ca să prepari supa cremă de dovleac:

Supă cremă de dovleac

O porție conține: 50 Calorii, 7,6 g Glucide, 1,9 g Proteine, 1,9 g Grăsimi, 2,1 g Fibre

supă cremă de dovleacIngrediente pentru 12 porții

  • Dovleac (700 g)
  • Conopidă (300 g)
  • Ceapă (50 g)
  • Ulei de măsline extravirgin (2 linguriţe)
  • Unt cu 40% grăsime (10 g)
  • Lapte cu 1,5% grăsime (300 ml)
  • Nucşoară (1 linguriţă)

Condimente (opțional): Frunze proaspete de tarhon, Piper negru proaspăt măcinat, Sare

Mod de preparare

1. Se curăţă dovleacul de coajă şi seminţe şi se taie în cuburi, iar conopida se spală şi se desface în bucheţele.
2. Ceapa se toacă mărunt şi se adaugă într-o tigaie încinsă în care s-a pus uleiul şi untul şi se coace până devine aurie, amestecând constant.
3. Se transferă ceapa într-o cratiţă, se adaugă dovleacul şi conopida şi se amestecă bine.
4. Se acoperă legumele cu apă fierbinte şi se gătesc sub capac la foc mic aproximativ 10 minute. Se amestecă din când în când pentru a nu se lipi.
5. Se adaugă nucşoara, tarhonul şi sarea şi se mai fierbe încă 10 minute până când legumele devin moi (se mai completează cu apă dacă este nevoie).
6. Se îndepărtează de la sursa de foc, se lasă puţin la răcit, apoi se transferă într-un blender şi se mixează până se obţine o pastă omogenă.
7. Se pune compoziţia într-o cratiţă curată, se adugă laptele şi se încălzeşte la foc mic până ajunge la temperatura de fierbere. Se serveşte cu piper negru proaspăt măcinat şi frunze de tarhon.

Rețeta Cremă de dovleac este doar un exemplu de supă din Cartea de Rețete Dietetice pentru Crăciun. Dacă și tu îți dorești să poți mânca orice fel cu specific tradițional: sărmăluțe, salata boeuf, toba etc fără să îți fie afectată dieta, aceste rețete sunt soluția pefectă pentru tine!

Cartea Rețete Dietetice pentru Crăciun este special concepută de către dieteticienii și medicii nutriționiști KiloStop pentru persoane care vor să se mențină și chiar să slăbească în perioadele de sărbătoare.

Cartea de Rețete Dietetice de Crăciun conține alternative sănătoase pentru mesele tale festive. Cu ajutorul acestor rețete te poti bucura de momentele de sărbatoare alături de cei dragi, fără sa simți că ești la dietă. Rețetele propuse nu depășesc 200 de calorii pe porție, fiind atent create de către nutriționiștii și dieteticienii noștrii, astfel încât să îti ofere sațietate și să te impiedice să mai lupți cu senzația de foame până a doua zi.

Cumpară și tu Cartea de Rețete Dietetice pentru Crăciun și bucură-te chiar și în perioada sărbătorilor, de o siluetă de invidiat !

comments