gemeni

A sosit din nou momentul mult așteptat pentru articolul lunar pe care îl dedic celor născuți în zodia respectivă. Sunt foarte încântat că ceea ce a pornit ca un joc, ca un experiment, s-a transformat într-o rutină plăcută pentru mine și într-o sursă de inspirație pentru cititorii mei. În primul rând, ceea ce mă motivează în acest demers este faptul că îți pot oferi, chiar prin intermediul internetului, fără o consultație față în față, recomandări personalizate. Ține întotdeauna cont de faptul că fiecare persoană are gusturile, obiceiurile, preferințele și interesele ei. De aceea, și dieta ar trebui să capete o formă cât mai aproape de așteptările și de potențialul fiecăruia.

Pentru că au început deja să sosească întrebările legate de dieta care se potrivește cel mai bine pentru Gemeni, îți propun să trecem rapid la analize și soluții.

Ce se ascunde în spatele naturii duale a acestei zodii?

Gemenii reprezintă un semn zodiacal dublu, fapt care se reflectă în firea și în comportamentul lor. Cu alte cuvinte, pot jongla ușor cu diverse fațete ale personalității. Nu mă înțelege greșit, cu toții reunim sub umbrela cuprinzătoare pe care o numim „eu” o multitudine de caracteristici, multe dintre ele contradictorii, dar în cazul nativilor acestei zodii este mai vizibilă dualitatea.

Gemenii manifestă o înclinație serioasă către studiu și detalii, au o curiozitate mereu vie și o forță creativă, ceea ce le facilitează accesul la idei inovatoare și ingenioase. Pe de altă parte, poți descoperi și latura lor superficială sau dezordonată. Au o minte ascuțită și o inteligență sclipitoare, deci ajung mai rar să îți spună „nu mă gândesc la nimic”. De fapt, dacă tot vorbim despre dualitate, e posibil să îți ascundă multe dintre lucrurile care le trec prin cap.

Gemenii sunt persoane extrem de comunicative și se simt bine în centrul atenţiei. Au nevoie de activități diverse pentru a-și pune în valoare calitățile pe mai multe planuri. De aceea, uneori sunt greu de ancorat într-un loc și pot arăta semne de instabilitate sau inconsecvență. Din această licoare complexă, care este natura Gemenilor, nu lipsesc nici ingredientele mai puțin pe placul nostru, în cantități moderate, de cele mai multe ori: minciuna, ipocrizia, tendința spre înșelătorie.

Ce se potrivește cel mai bine în farfuria Gemenilor

Tocmai pentru că sunt activi, dinamici și cam schimbători din fire, Gemenii au preferințe alimentare la fel de variate. Vei observa că le atrag atenția farfuriile aspectuoase, chiar dacă asta înseamnă că nu cuprind cele mai sănătoase alimente. Le plac ambalajele atractive și colorate, iar asta îi determină să omită uneori să citească eticheta cu ingrediente sau atenționările cu privire la numărul mare de calorii din compoziție. Sunt atât de curioși, încât vor să știe și să experimenteze tot ce se poate într-o viață de om, inclusiv pe plan culinar. Avantajul este că au totuși o mare apetență către schimbare. Asta înseamnă că, dacă au adoptat un regim alimentar nesănătos, vor găsi resursele să abordeze și alte zone nutriționale.

Mi se pare esențial pentru ei să renunțe a lupta cu nevoia constantă de ceva nou, pentru că pur și simplu nu vor face față unor diete anoste și restrictive. În mod natural, nu vor alege să mănânce de două ori la rând aceeași mâncare sau să reia zilnic același meniu. Așadar, se plictisesc repede de dietele impuse, care pot da rezultate în cazul nativilor altor zodii.

Ca să își poată menține silueta sau ca să slăbească, le recomand alegeri și combinații alimentare cât mai diversificate. Dacă ar fi să dăm un nume acestei direcții, aș spune că li se potrivește o dietă disociată. Sfatul meu este să opteze pentru varianta disociată pe mese, nu pe zile. Nu carne de dimineața până seara, nici fructe sau carbohidrați, ci pot construi fiecare masă în jurul unui aliment diferit. De exemplu: friptură, legume la grătar, cartofi la cuptor, paste cu un sos light, salată de fructe, supă.

Atunci când apreciezi varietatea, apare un mare avantaj: nu ai nevoie de cantitate, ci de calitate pentru a ajunge la senzația de sațietate. De aceea, le recomand să urmărească întotdeauna să mănânce cu măsură, porții mici, dar delicioase.

Antidoturile pentru stres

Din cauza firii lor mereu active, extenuarea nervoasă și suprasolicitarea fizică le pot provoca Gemenilor serioase probleme de sănătate. Din păcate, sunt foarte sensibili la stres.

  1. Respectă un program regulat de somn şi de mişcare în aer curat. Este sezonul ideal pentru plimbările și activitățile sportive în natură.
  2. Redu cât poți aportul de alcool sau cafea. Ai suficientă energie și poftă de viață pentru a nu avea nevoie de astfel de stimulente. De asemenea, bea multă apă și include din belșug alimente bogate în fibre în dieta ta, precum cerealele integrale și legumele verzi.

Indiferent de zodia în care te-ai născut, alege să trăiești sub semnul unui stil de viață echilibrat.

Tu care crezi că este cea mai mare calitate a nativilor din zodia Gemeni? Dar defect?