piele tânărăAstăzi te invit să citești un articol pe care l-am scris pentru doc.ro, site-ul Oanei Cuzino despre ce alimente să mănânci ca să ai mereu o piele tânără.

Frumuseţea pielii este mai rar un noroc genetic. În majoritatea cazurilor, o piele frumoasă, elastică şi tânără este rezultatul unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, bogată în nutrienţii frumuseţii.

Include alimente bogate în sulf, fier, magneziu, zinc, Omega 3 şi Vitamina C în dieta ta zilnică şi vei constata în scurt timp că poţi reduce substanţial cheltuielile destinate cremelor şi tratamentelor de înfrumuseţare. Pielea ta va străluci de sănătate şi vitalitate!

În mod evident, acestea sunt cele care conţin concentraţii ridicate de sulf, zinc, fierul și magneziu, Omega 3 şi vitamina C. Aceste alimente conțin niveluri ridicate de antioxidanţi cu efecte detoxifiante, regeneratoare la nivel tisular și anti-inflamatorii.

Ce ar trebui să mănânci pentru o piele frumoasă

1. Aloe Vera este considerată de mii de ani un aliment care vindecă rapid şi menţine tinereţea organismului. Puterea anti-inflamatorie este una dintre acțiunile cel mai bine cunoscute ale aloei. Sucul şi alte produse alimentare din aloe Vera pot fi achiziţonate de la plafar ca surse bogate de minerale precum calciu, sodiu, fier, potasiu, crom, magneziu, mangan, cupru si zinc, care împiedică îmbătrânirea celulară.

Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să slăbești!

2. Uleiul de cocos conține mulţi antioxidanţi care repară pielea şi amână îmbătrânirea ei. Îl poţi folosi cel mai bine chiar direct pe piele.

3. Castravetele este un aliment extrem de hidratant şi un detoxifiant excelent. Bogăţia în minerale precum potasiu, magneziu îl recomandă nu numai pentru tratarea pielii la spa, ci şi din interior, ca parte dintr-o alimentaţie sănătoasă.

4. Smochinele, bogate în calciu, fier, Omega 3 şi vitamina C, sunt considerate ca fiind cele mai alcalinizante fructe uscate. Ele contribuie în mod direct la regenerare structurilor tisulare ale pielii şi la prevenirea ridiurilor.

5. Seminţele de cânepă – iată unul dintre alimentele cele mai complete în nutrienţi care conțin toți aminoacizii esențiali organismului şi pielii frumoase: proteine, Omega 3 și 6 şi minerale. Adaugă-le în bolul de cereale, la o salată sau în smoothie-ul tău preferat.

6. Nucile de Macadamia sunt cea mai sănătoasă specie de nuci din lume, pentru că au cel mai mare conţinut de grăsimi mononesaturate benefice, nu au colesterol şi conţinutul de sodiu este redus. Au niveluri ridicate de acizi grași și zinc, necesare pentru o piele elastică şi strălucitoare. amână apariţia ridurilor fine şi fac minuni în caz de piele fragilă, îmbătrânită şi uscată, dar şi în caz de cuperoză.

Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să slăbești!

7. Seminţele de dovleac sunt o sursă minunată de vitamine B, minerale esenţiale (inclusiv zinc), fitonutrienţi şi acizi graşi. Toate acestea contribuie la capacitatea lor de a întreţine o piele curată şi strălucitoare.

8. Turmericul este considerat un condiment minune cu puternice proprietăţi antiinflamatoare, antioxidante, anticancer şi antimicrobiene. Este bine cunoscut pentru capacitatetea lui de a purifica sângele, ceea ce este esenţial pentru o piele curată, fără acnee şi coşuri.

9. Fructe de pădure precum afinele, căpşunile, murele, coacăzele sau căpşunile, la fel de bogate în vitamina C, sunt un desert excelent pentru frumuseţea pielii tale. În plus, proprietăţile fitonutrienţilor conţinuţi în fructele de pădure au efecte uimitoare asupra sănătăţii organismului (antiinflamatoare, anticancerigene) şi a stării de bine (energinzante, antidepresive).

10. Peştele este bogat în Omega-3, recomandat mai ales persoanelor cu pielea uscată. Cel mai bogaţi peşti în Omega-3 sunt sardinele, somonul sălbatic, tonul, midiile, păstrăvul curcubeu, macroul şi heringul. Iar pentru ca efectul asupra pielii să fie şi mai puternic, mănâncă peştele cu garnituri şi salate din broccoli, varză de Bruxelles şi roşii – bogate în vitamina C, un alt nutrient esenţial pentru o piele fină şi fără riduri.

Click aici ca să citești articolul pe site-ul doc.ro!