Ai început deja lista cu meniul pentru masa de Paște? Astăzi am pentru tine o rețetă tradițională pentru Sărbătorile Pascale: friptură de miel la cuptor.

Înainte de a începe însă prepararea, alege cu grijă carnea. Ideal ar fi să consumi carne provenită de la animale cu o greutate mai mare de 10 kilograme. Substanțele provenite de la animale foarte tinere se descompun în interiorul organismului în acid uric.

În cantitate normală, acidul uric protejează vasele de sânge. Rinichilor le revine misiunea de a menține concentrația la nivel corespunzător. Dacă aceștia nu se află în stare perfectă de funcționare sau dacă ingerezi cantități mari de carne de miel foarte tânăr, vei acumula acidul uric, iar acesta duce la gută și litiază renală.

Dacă ai ales cu grijă carnea, poți începe și prepararea fripturii pentru masa de Paște. Iată care este cea mai dietetică modalitate de preparare:

Friptură de miel la cuptor

O porție conține: 242 Calorii, 3 g Glucide, 29 g Proteine, 9 g Lipide, 0 g Fibre

mielIngrediente pentru 5 porții

 • Pulpă de miel fără grăsime (1 kg)
 • Vin roşu de masă (250 ml)
 • Ulei de măsline (20 ml/ 4 linguriţe)
 • Usturoi verde (50 g)

Condimente: Piper negru proaspăt măcinat, Sare

Mod de preparare

 1. Carnea de miel se spală şi se şterge de apă, după care se presară cu sare şi piper şi se lasă astfel timp de o oră.
 2. Se așază carnea în tava de cuptor, se stropeşte cu ulei, se presară usturoiul verde tocat în rondele mici, 100 ml de apă şi vinul roşu.
 3. Se lasă la cuptor la foc mic, până când carnea este rumenită. Se poate încerca şi înţepând cu furculiţa – dacă aceasta pătrunde uşor înseamnă că e gata.
 4. Se serveşte cu cartofi natur sau piure de cartofi şi salată verde.

Rețeta de friptură de miel la cuptor este doar un exemplu de fel de mâncare principal pe care îl găsești în cartea de rețete pentru Paște, KiloStop Fit Bunny. Aceasta conține aperitive, supe și salate, feluri principale dar și deserturi.

Cartea este special concepută de mine și colegii mei pentru persoanele care vor să se mențină în timpul Sărbătorilor Pascale dar în același timp să se bucure de mâncărurile tradiționale.

Cartea conține 60 de rețete delicioase, între care tradiționalele preparate de Paște:

 • borș de miel la doar 86 Calorii porția
 • drob de miel la doar 125 Calorii porția, față de 218 cât conține drobul normal
 • pască cu brânză și stafide la doar 126 Calorii porția, cu 180 Calorii mai puțin decât pasca obișnuită
 • cozonac cu stafide la doar 206 Calorii porția, față de peste 300 cât are un cozonac normal

Este practic o carte de rețete de primăvară, cu preparate specifice acestei perioade, care să te ajute să te menții în timpul Sărbătorilor Pascale sau să slăbești câteva kilograme bucurându-te de produsele specifice acestui anotimp.

Așa că profită și fă-ți un cadou ție sau cuiva drag, deoarece în această săptămână găsești cartea de rețete KiloStop Fit Bunny la un preț special!

Paște fericit!