Pentru că astăzi este vineri, am pentru tine o rețetă. De data aceasta ți-am pregătit o omletă delicioasă pentru micul dejun. Este vorba despre Fritatta cu somon și salată de castraveți.

Iată de ce ai nevoie pentru a o prepara:

Fritatta cu somon şi salată de castraveţi

O porție conține: 391 Calorii, 8,2 g Glucide, 56,8 g Proteine, 15,4 g Lipide, 2,3 g Fibre

omletăIngrediente pentru 1 porție

  • Ou (50 g/ 1 buc)
  • Albuş de ou (30 g/ 1 buc)
  • Somon afumat (125 g)
  • Ciuperci albe proaspete (100 g)
  • Castravete verde cu coajă (100 g)

Condimente: Frunze de mărar proaspăt, Praf de boia dulce/iute

Mod de preparare

  1. Într-o tigaie antiaderentă încinsă se pune somonul afumat, se frige câte 1 minut pe fiecare parte, apoi se adaugă ciupercile tăiate şi se mai lasă 2-3 minute la foc mic, amestecând din când în când, până se evaporă toată apa lăsată de ciuperci.
  2. Se bat separat oul întreg şi un albuş, se pune boia iute sau dulce, după preferinţă, şi se toarnă în tigaie peste somon şi ciuperci.
  3. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic. Când este rumenită pe margini, se întoarce. Când este gata, omleta se pune pe farfurie.
  4. Între timp se taie castraveţii rondele, se asezonează cu sare şi se ornează cu mărarul tăiat mărunt.

Poftă mare!

Această rețetă o găsești în cartea KiloStop Low Carb Săptămânile 1-2. Dacă vrei să achiziționezi întregul pachet Low Carb, el este încă disponibil la un preț special! Grăbește-te, pentru că oferta este limitată!