Pentru că astăzi este vineri, am pentru tine o rețetă. De data aceasta ți-am pregătit o omletă delicioasă pentru micul dejun. Este vorba despre Fritatta cu somon și salată de castraveți.
Iată de ce ai nevoie pentru a o prepara:
Fritatta cu somon şi salată de castraveţi
O porție conține: 391 Calorii, 8,2 g Glucide, 56,8 g Proteine, 15,4 g Lipide, 2,3 g Fibre
Ingrediente pentru 1 porție
- Ou (50 g/ 1 buc)
- Albuş de ou (30 g/ 1 buc)
- Somon afumat (125 g)
- Ciuperci albe proaspete (100 g)
- Castravete verde cu coajă (100 g)
Condimente: Frunze de mărar proaspăt, Praf de boia dulce/iute
Mod de preparare
- Într-o tigaie antiaderentă încinsă se pune somonul afumat, se frige câte 1 minut pe fiecare parte, apoi se adaugă ciupercile tăiate şi se mai lasă 2-3 minute la foc mic, amestecând din când în când, până se evaporă toată apa lăsată de ciuperci.
- Se bat separat oul întreg şi un albuş, se pune boia iute sau dulce, după preferinţă, şi se toarnă în tigaie peste somon şi ciuperci.
- Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic. Când este rumenită pe margini, se întoarce. Când este gata, omleta se pune pe farfurie.
- Între timp se taie castraveţii rondele, se asezonează cu sare şi se ornează cu mărarul tăiat mărunt.
Poftă mare!
Această rețetă o găsești în cartea KiloStop Low Carb Săptămânile 1-2. Dacă vrei să achiziționezi întregul pachet Low Carb, el este încă disponibil la un preț special! Grăbește-te, pentru că oferta este limitată!