slăbești vara

Bine te-am găsit în luna lui cuptor! Știu, e cald și mintea îți zboară la concediu. Te și vezi în locul acela minunat la care ai visat în secret tot anul. Și mai porți și niște haine care îți vin perfect. Nu cumva este rochia aceea care îți scoate foarte bine talia în evidență? Sau bluza vaporoasă pe care ai primit-o cadou acum câțiva ani și care îți este atât de dragă?

Ce spui? Nu-ți mai vin și le-ai dosit în fundul dulapului? Scoate-le chiar acum la suprafață pentru că vara asta o să fie diferită!

Crezi că nu e posibil? Dă-mi voie să te contrazic! Și știi de ce? Pentru că vara este mai ușor decât oricând să slăbești. Iar astăzi o să-ți expun 4 motive pe care să le exploatezi și tu la maximum pentru a ajunge la silueta dorită.

1. Căldura reduce apetitul

Ei bine, da! Căldura, oricât de nesuferită ar fi pentru mulți dintre noi, are și o parte bună: ne face să mâncăm mai puțin și mai … light.

Probabil că ți s-a întâmplat și ție să simți că, din cauza căldurii, nu mai intră carnea grasă, mâncărurile pline de ulei sau deserturile grele. Așa că profită de ce-ți cere organismul și treci pe legume. Iar acum chiar ai de unde alege!

Fă-ți salate cu leguminoase sau cu paste la prânz, iar seara alege supe cremă sau o cutie de brânză proaspătă.

La gustare mănâncă un fruct sau o înghețată făcută rapid dintr-o mână de fructe congelate mixate în blender cu un iaurt degresat.

Caută legume proaspete, de sezon, și testează-ți inventivitatea creând propriile salate colorate! S-ar putea să fii surprins de asocierile inedite de gusturi pe care o să le găsești.

Ai grijă însă și la reversul medaliei! Este posibil ca din cauza căldurii să nu mănânci mai nimic toată ziua, iar seara, când începe să se răcorească, să ți se facă foame. Așa că nu sări în niciun caz peste prânz! Prânzul luat la timp este biletul tău câștigător pentru o cină ușoară, care să te ajute să slăbești.

2. Soarele este dușmanul depresiei

Vara avem cele mai lungi zile din an, iar soarele ne însoțește pe tot parcursul zilei. Știu că uneori ne provoacă disconfort, dar să nu uităm că soarele este fratele mai mare al bunei dispoziții. Așa că zâmbește-i și tu ori de câte ori ai ocazia :).

Mergi la plajă și înoată cât poți de mult, ieși la plimbare în parc sau lasă-ți mașina acasă și mergi pe jos câteva stații. Ce poate fi mai plăcut decât să-ți începi ziua în răcoarea dimineții? Bine, asta dacă începi serviciul dis de dimineață, ca mine. Dacă nu, optează pentru o plimbare de seară, când soarele nu mai are puterea de la prânz.

3. Vremea bună îndeamnă la mișcare

Îți aduci aminte cum era iarna? Nici nu terminai munca și deja se însera. Plecai acasă zgribulit, iar aerul rece îți tăia tot cheful de a mai face mișcare. Iar dimineața, când te trezeai pe întuneric ce dispoziție să mai ai de exerciții, plimbări sau sală? Abia îți târai picioarele până la serviciu.

Ei bine, acum este vară, așa că bucură-te de vremea bună și ieși din casă!

Mergi cu cei mici în parc, petrece-ți weekendurile în natură (dar nu în jurul grătarului 🙂 ), mergi la mare și profită din plin de apa caldă pentru a înota sau fă drumeții la munte. Scoate copilul din tine la joacă și lasă-l să se plimbe cu bicicleta, cu rolele sau orice altceva îi face plăcere. Este momentul cel mai bun pentru a face asta!

4. Hainele subțiri sunt cel mai bun aliat în cura de slăbire

Până acum te gândeai cu groază că vine vara și, vrând-nevrând, va trebui să te îmbraci în haine subțiri pe sub care sigur o să ți se vadă colăceii? Nu le mai privi cu ostilitate și fă-ți din ele un aliat! Hainele subțiri pot deveni, pe timpul verii, cea mai bună motivație de a slăbi.

Uită-te în oglindă și imaginează-ți cum ai arăta cu doar câteva kilograme mai puțin? Nu-i așa că nu te-ai mai teme să îmbraci hainele de vară?

Întipărește-ți bine în minte sentimentul acesta și retrăiește-l ori de câte ori simți nevoia să mănânci ceva nesănătos sau într-un moment nepotrivit. Starea aceasta de bine pe care o simți acum pe pielea ta te va ajuta să treci cu brio peste micile capcane ce-ți vor apărea în cale.

Așa că, bucură-te de vară și profită la maximum de ceea ce îți oferă ea! Fă din vară anotimpul siluetei râvnite!

Tu ce faci vara ca să slăbești?