2,5 litri de apă

Ia-ți un pahar cu apă lângă tine și însoțește-mă pe parcursul acestui articol. Nu am ales întâmplător să îți povestesc despre minunile pe care le poate face apa pentru organismul tău. Anotimpul cald ne oferă cadrul potrivit pentru a miza pe hidratare intensă.

Provocarea este simplă: ai grijă să bei în fiecare zi, timp de 2 săptămâni, câte 2,5 litri de apă. Te aștept la finalul acestei perioade să îmi povestești despre schimbările pe care le-ai observat la tine. Până atunci, ți-am pregătit ancorele motivaționale de care ai nevoie pentru a răspunde pozitiv provocării mele. Mai exact, îți voi prezenta efectele pozitive care te așteaptă la capătul celor 2 săptămâni.

Așa cum ai descoperit până acum, sunt adeptul lui aici şi acum atunci când vine vorba despre schimbarea către un nou obicei sănătos și benefic. Așadar, ce mai aștepți?

1. Apa îți luminează tenul

Femeile se plâng adesea de aspectul tern al tenului, de pori dilatați, descuamare și de nelipsitele cearcăne. Nu este de mirare că regăsim promisiunile de rezolvare a acestor probleme pe ambalajele tuturor produselor cosmetice. Continuă să folosești cremele de care s-a atașat tenul tău, dar te sfătuiesc să îi faci un cadou în plus: hidratarea.

Apa este cea mai la îndemână soluție pe care o ai. Va acționa ca o lumină interioară care, odată ajunsă la suprafață, îți va oferi acel aspect strălucitor după care știu că tânjești. Iar cearcănele vor rămâne un vis… întunecat.

2. Apa îți topește celulita

Ți-ar plăcea să înlocuiești textura de portocală de pe coapse cu cea de nectarină? Nu le poți scrie o petiție celulelor adipoase, rugându-le să bată în retragere. Dar poți crește aportul zilnic de apă, suplimentat cu ceaiuri din plante neîndulcite. Și poți profita de vară mergând mai mult pe jos, înotând și mișcându-te în aer liber.

3. Apa îți întăreşte părul și unghiile

Ca și pielea, părul și unghiile suferă din cauza lipsei de strălucire sau a aspectului casant. Deshidratarea se află de multe ori în spatele acestor neplăceri. Un aport corespunzător de apă le va reda părului și unghiilor elasticitatea și vigoarea la care visează. În plus, le va ajuta să se mențină constant în formă.

4. Apa te energizează

Dacă vrei să te desparți de stres, anxietate și depresie, dar nu știi cum, apelează tot la apă. Un organism hidratat la nivel optim va resimți mai puțin oboseala, își va stabiliza ritmul normal al somnului și va avea mai multă poftă de mișcare. Te vei transforma într-un titirez plin de energie. Ai grijă să bei ultimul pahar de apă cu minim o oră înainte de culcare, ca să eviți să faci drumuri nocturne către toaletă.

5. Apa îți potolește foamea și poftele

Chiar şi o mașinărie atât de inteligentă și de complexă precum corpul uman mai poate face din când în când greșeli. De exemplu, confundă adesea senzația de sete cu cea de foame. De aceea, atunci când simţi că încă îţi este foame, deşi abia te-ai ridicat de la masă, te sfătuiesc să bei mai întâi un pahar de apă și să verifici peste o jumătate de oră semnalele din partea stomacului.

Mai ales dacă ai mâncat de curând, sunt șanse ca acesta să nu aibă de fapt nevoie de încă o porție zdravănă de mâncare. Apa este minunată pentru că ajută digestia, participând atât la disoluția hranei, cât și la procesul de metabolizare și asimilare.

Apa este ingredientul esențial al unui stil de viață sănătos

Este adevărat că acest fluid întreține viața fiecărei celule din organismul nostru. Are permanent un rol activ în menținerea sănătății, dar și a frumuseții. Conștientizează că aceasta este cea mai bună băutură, în condițiile în care nu conține calorii și nu creează reacții adverse.

Ca să poți menține ritmul de consum de 2,5 litri pe zi, îți recomand să păstrezi mereu o sticlă cu apă în geantă, pe birou, pe noptieră. În alegerile tale, ține cont de topul calității apei:

1. Apa provenită direct din izvoarele de munte

2. Apa îmbuteliată la sticlă de sticlă

3. Apa de la robinet filtrată

4.. Apa îmbuteliată la sticlă de plastic

5. Apa nefiltrată de la robinet

Așa cum am amintit și mai sus, poți diversifica aportul de lichide cu ajutorul ceaiurilor din plante neîndulcite. Mie îmi place, de asemenea, să prepar apă fructată, adăugând într-o sticlă câteva fructe de pădure și frunze de mentă. Aceasta este aroma verii!