10 kg

Astăzi continui seria de povești de succes ale pacienților Kilostop și îți voi vorbi despre Camelia, în vârstă de 48 de ani. Ea a reușit să slăbească 9,6 kilograme în 3 luni, din care 6 kilograme de grăsime.

Când a venit la prima consultație, în februarie, Camelia avea 74,8 kilograme, din care 27,2 kilograme de grăsime. La ultima consultație pe care am avut-o în iunie cântărea 65,2 kilograme, din care 21,2 kilograme de grăsime.

Camelia este una dintre pacientele care, atunci când a venit la mine, avea deja o alimentație sănătoasă. În ciuda acestui fapt, ea s-a îngrășat 10 kilograme într-un singur an.

Te întrebi ce anume i-a adus aceste kilograme în plus? Sunt mai mulți factori, pe care vreau să-i luăm pe rând.

De ce s-a îngrășat Camelia 10 kg?

1. Cina bogată în alimente calorice

Mai întâi faptul că mânca deseori alimente calorice la masa de seară. Camelia avea un metabolism destul de lent, de 1300 de Calorii și mânca în medie 1500 de Calorii pe zi, iar uneori ajungea chiar la 2300 de Calorii.

„Mâncam multe semințe și nuci, foarte sănătoase de altfel, dar și mult ulei, deși era ulei de măsline extravirgin de cea mai bună calitate. Obișnuiam, de asemenea, să mănânc multe paste de legume întinse pe pâine: salată de vinete, hummus, pastă de mazăre, zacuscă”, mi-a spus ea.

După ce am discutat toate acestea pe îndelete, am organizat o dietă care era foarte asemănătoare cu ceea ce mânca ea. Singura diferență este că am scăzut un pic din cantitate și am reorganizat orele la care consuma alimentele respective.

Astfel, am mutat semințele de seara la gustarea de după-amiază și am scos, de asemenea, pâinea de la cină.

Această primă săptămână fără obișnuita pâine seara a fost practic cea mai dificilă perioadă din timpul dietei pentru Camelia, așa cum mi-a mărturisit ea ulterior.

„Cel mai greu mi-a fost la început, mai exact în prima săptămână, când a trebuit să renunț la pâine seara. Mi se făcea foame. Dar am rezistat și senzația de foame a dispărut de la sine începând cu a doua săptămână de dietă”.

2. Lipsa de organizare a meselor

Lipsa de organizare a meselor a fost un alt motiv care i-a adus Cameliei kilograme în plus. Acum însă nu mai are astfel de probleme.

Chiar dacă pleacă des în delegații, ea se organizează din timp, caută firme de catering sau restaurante din apropierea locului de muncă și cere să i se facă un meniu personalizat.

3. Lipsa de mișcare

O altă cauză a creșterii în greutate în cazul Cameliei a fost lipsa de mișcare.

„M-am îngrășat 10 kilograme într-un singur an și am început să am probleme cu un genunchi. Bănuiesc că era de la greutate. Am făcut un RMN și medicul ortoped mi-a spus că trebuie să slăbesc”.

Așa că ne-am făcut și planul de mișcare. Camelia a ales mersul pe jos și bicicleta. Dacă înainte de a veni la mine mergea mai mult cu mașina, după ce am început programul de slăbit a adoptat mersul pe jos.

„Merg pe jos în fiecare zi, timp de o oră, câte 30 de minute o dată. Iar de 3-4 ori pe săptămână fac și bicicletă”.

Camelia este o persoană foarte activă. Din cauza specificului activității ei, este nevoită să plece în delegație la fiecare două săptămâni. Mi-a povestit cum își alege hotelul cât mai departe de muncă astfel încât să poată merge cât mai mult pe jos. Caută, de asemenea, pe cât posibil, hoteluri care să aibă sală de fitness și piscină pentru a putea face cât mai multă mișcare.

Cum se simte Camelia după ce a slăbit?

Ce s-a întâmplat acum cu genunchiul care o durea? După ce a slăbit au dispărut și durerile, iar acum se simte foarte bine.

„Am mai multă energie și mai multă rezistență, iar piciorul nu mă mai doare”.

La încheierea programului de slăbit, Camelia mi-a mărturisit că nu se aștepta să fie atât de ușor. A fost foarte mulțumită că am păstrat alimentele ei preferate în proporție de 90%. Singurele ajustări pe care le-am făcut au fost la cantitate și organizarea meselor. Am fost foarte bucuroasă atunci când mi-a spus că pentru ea această dietă i-a adus mult mai multă varietate decât avea înainte de a o începe.

Pe toată durata programului de slăbit Camelia a întâmpinat o singură problemă. La aproximativ o lună de când am început să ne vedem săptămânal, mi-a spus că îi dă bătăi de cap constipația. I-am sugerat să mănânce prune dimineața și să ia ulei de parafină și problemele s-au rezolvat fără să fie nevoie de laxative.

Aceasta a fost experiența Cameliei în programul de slăbit Kilostop*. Felicitări din toată inima pentru capacitatea de organizare şi disciplină, pentru puterea de a trece cu atât de mult optimism şi încredere peste problemele de sănătate și pentru decizia de a adopta un stil de viață sănătos!

*Rezultatele variază de la persoană la persoană. Fiecare pacient poate să slăbească mai mult sau mai puţin în funcţie de vârstă, sex, stare de sănătate şi determinarea acestuia. Noi îţi promitem că vom face tot ce putem pentru a te ajuta să slăbeşti sănătos şi cu plăcere!