dulce

Când ținem dieta nu trebuie niciodată să fim prea duri cu noi, așa că din când în când e în regulă să gustăm ceva dulce și bun, mai ales la micul dejun!

Așa că astăzi am invitat-o pe blog pe colega mea, Dr. Andra Neacșu, care îți prezintă câteva dintre rețetele ei delicioase și sănătoase de mic dejun!

Bună, dragii mei!

Sunt Andra Neacșu, medic nutriționist al Clinicii de Nutriție KiloStop și pentru astăzi v-am pregătit un articol despre 3 variante de mic-dejun DULCE.

Pe parcursul procesului de slăbit nu cred că este vreun pacient care să nu îmi spună că ar mânca ceva dulce.

Așa că, atunci când vine acel moment, am câteva rețete în mânecă cu care știu că nu voi da greș și care vor satisface pofta pacienților pentru dulce.

Le recomand pacienților să le consume în locul micului-dejun obișnuit, atunci când simt nevoia să facă o schimbare dulce sau când motivația lor pentru slăbit a mai scăzut.

Sunt preparate simple, care nu necesită ingrediente speciale sau prea multe bătăi de cap.

CLĂTITE SĂNĂTOASE (1 porție)

  • 1 ou
  • 120 g banană coaptă
  • 50 g fulgi de ovăz
  • 1 linguriță esență de rom/vanilie
  • 2 linguri dulceață de afine

Se pisează banana peste care se adaugă oul, fulgii de ovăz și esența de rom/vanilie.

Se pot adăuga 3 linguri de dulceață de afine peste clătite pentru un plus de gust. Dulceața este făcută tot de mine, fără adaos de zahăr. Dacă nu aveți dulceață, puteți adăuga câteva fructe proaspete (zmeură, kiwi).

SMOOTHIE CU FRUCTE

  • 200ml lapte 1,5% grăsime
  • 120g banană
  • 50g kiwi
  • 100g rodie
  • 20g semințe de chia
  • 1 lingurița miere de albine

Se adaugă toate ingredientele în blender, iar în 2 min, aveți un preparat dulce, sățios gata să vă ofere energie pentru toată dimineața.

BUDINCĂ DE CEREALE

  • 200g lapte 1,5% grăsime
  • 30g cereale integrale
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 150g mere
  • 20g fulgi de migdale/ mix de semințe

Se dau în fiert cerealele cu laptele, peste care se pun scorțișoara și jumătate din măr, tăiat cubulețe mici. Se decorează cu cealaltă jumătate de măr și cu fulgii de migdale/mixul de semințe . Se poate consuma atât caldă, cât și rece.

Sper să vă inspire rețetele pregatite și să le încercați și voi!

Nu mai am decât sa va doresc poftă bună!