Astăzi vreau să-ți înveselesc ziua cu un mousse de ciocolată amăruie, un desert fin și delicios conceput special de Chef Liviu Lambrino pentru pacienții KiloStop.

Cei care au participat la sesiunea de gătit de la Chef Parade Cooking School, primul studiu experimental de gătit din București, utilat și echipat de Electrolux, pot garanta că este un desert care merită încercat.

Mousse de ciocolată amăruie

O porție conține: 267 Calorii, 10 g Glucide, 3 g Proteine, 24 g Lipide, 1,3 g Fibre

Mousse de ciocolatăIngrediente pentru 8 porții

  • Frișcă lichidă cu 32% grăsime, rece (400 ml)
  • Ciocolată amăruie cu 65% cacao, mărunțită (120 g)
  • Amestec 120 ml lapte + 50 ml smântână 32%
  • Coajă lime
  • 2-3 frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare

Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să slăbești!

  1. Puneți ciocolata într-un bol mediu și adăugați un praf de sare.
  2. Încălziți amestecul de lapte cu smântână până aproape de punctul de fierbere.
  3. Răciți pentru 2 minute și apoi turnați peste ciocolată. Așteptați 1 minut până ciocolata se înmoaie și apoi amestecați până la obținerea unei consistențe omogene și catifelate.
  4. Continuați să amestecați până când sosul ajunge la temperatura camerei.
  5. Într-un bol foarte curat bateți cu ajutorul unui mixer frișca lichidă rece până la consistența 3/4 (începe să formeze creste moi).
  6. Adăugați 1/3 din sosul de ciocolată și încorporați încet de jos în sus, fără a turti sau manevra inutil compoziția. Repetați cu restul de sos în alte 2 tranșe egale.

Plating

Împărțiți compoziția în 8 pahare cu picior înalt și ornați cu frunze de mentă, coajă de lime și ciocolată rasă. Păstrați cel mult 3 zile în frigider.

Dacă și tu ești pacient KiloStop, întreabă-ți medicul cum poți participa la sesiunea de gătit cu Chef Liviu Lambrino. 

Poftă bună!