Astăzi vin cu o nouă rețetă de post: orez multicolor. O poți consuma fără grijă la cină, deoarece are mai puțin de 200 de Calorii.

Iată de ce ai nevoie ca să prepari rețeta:

Orez multicolor

O porție conține: 188 Calorii, 30 g Glucide, 9 g Proteine, 5 g Lipide, 7 g Fibre

orezIngrediente pentru 2 porții

  • Orez sălbatic fiert (100 g)
  • Dovleac (200 g)
  • Ciuperci albe (300 g)
  • Morcov (100 g)
  • Ceapă verde (60 g)
  • Ulei de măsline (10 ml/ 2 linguriţe)
  • Suc de lămâie (30 ml)

Condimente: Piper proaspăt măcinat, Sare, Pătrunjel proaspăt frunze

Mod de preparare

  1. Se taie ciupercile, dovleacul şi morcovul sub formă de cubuleţe.
  2. Se preparară la abur atât orezul, cât şi ciupercile, dovleacul şi morcovul.
  3. Atenţie: timpul de preparare al orezului diferă faţă de cel al legumelor. Pentru prepararea legumelor este indicat ca timpul să fie cât mai scurt posibil.
  4. Într-un bol se amestecă toate ingredientele preparate la abur cu ceapa verde tocată, suc de lămâie, ulei, sare şi piper.
  5. Se serveşte cald sau rece, după preferinţe, asezonat cu frunze de pătrunjel tocat.

Poftă mare și nu uita: mănâncă inteligent și cu plăcere!

Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Green, pe care o poți cumpăra și online.