Astăzi vin cu o nouă rețetă de post: orez multicolor. O poți consuma fără grijă la cină, deoarece are mai puțin de 200 de Calorii.
Iată de ce ai nevoie ca să prepari rețeta:
Orez multicolor
O porție conține: 188 Calorii, 30 g Glucide, 9 g Proteine, 5 g Lipide, 7 g Fibre
Ingrediente pentru 2 porții
- Orez sălbatic fiert (100 g)
- Dovleac (200 g)
- Ciuperci albe (300 g)
- Morcov (100 g)
- Ceapă verde (60 g)
- Ulei de măsline (10 ml/ 2 linguriţe)
- Suc de lămâie (30 ml)
Condimente: Piper proaspăt măcinat, Sare, Pătrunjel proaspăt frunze
Mod de preparare
- Se taie ciupercile, dovleacul şi morcovul sub formă de cubuleţe.
- Se preparară la abur atât orezul, cât şi ciupercile, dovleacul şi morcovul.
- Atenţie: timpul de preparare al orezului diferă faţă de cel al legumelor. Pentru prepararea legumelor este indicat ca timpul să fie cât mai scurt posibil.
- Într-un bol se amestecă toate ingredientele preparate la abur cu ceapa verde tocată, suc de lămâie, ulei, sare şi piper.
- Se serveşte cald sau rece, după preferinţe, asezonat cu frunze de pătrunjel tocat.
Poftă mare și nu uita: mănâncă inteligent și cu plăcere!
Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Green, pe care o poți cumpăra și online.