În ciuda vremii de afară, anotimpul preferat al tuturor se apropie, așa că pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă simplă și gustoasă pentru masa de seară. Așa că îți voi arăta cum se prepară Piept de curcan cu salată de dovlecei copți.

Iată de ce ingrediente ai nevoie, pentru a pregăti savuroasa rețetă de Piept de curcan cu salată de dovlecei copți!

Pieptul de curcan este considerat de mulţi o carne fadă. Dacă te numeri printre aceştia, marinează-l cu 24 de ore înainte în 2 linguri de sos de soia, usturoi zdrobit, ghimbir ras, piper şi zeamă de lămâie.
Carnea se curăţă bine de marinată înainte să fie pusă la fript, iar zeama se aruncă.

Piept de curcan cu salată de dovlecei copți

O porție conține: 194,4 Kcal, 3,7 g Glucide, 31,7 g Proteine, 5,8 g Grăsimi, 1,6 g Fibre

Ingrediente pentru două porții

  • Piept de curcan fără piele (200 g)
  • Dovlecei (200 g)
  • Capere conservate (40 g)
  • Ulei de măsline (2 linguriţe)

Condimente (opţional): Suc de lămâie (1 lingură), Frunze de pătrunjel proaspăt, Piper negru proaspăt măcinat, Sare

Mod de preparare

  1. Se pun la fript în tigaie bucăţelele de piept de curcan timp de 10 minute, apoi se adaugă dovleceii tăiaţi cubuleţe şi se lasă până sunt gata (aproximativ 8 minute).
  2. Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă sarea,piperul, uleiul de măsline şi sucul de lămâie.
  3. Se așază în farfurie şi se ornează cu capere și frunze de pătrunjel.