Dragilor, sărbătorile bat la ușă. Ați pregătit cadourile? Dacă nu, astăzi am pentru voi niște idei minunate. Alături de colegii mei de la Clinica de Nutriție KiloStop, am pregătit câteva pachete cu cărți de rețete pe care le puteți face cadou celor dragi. Ce cadou poate fi mai frumos pentru tine sau pentru cineva apropiat decât sănătate cu gust?

Sănătate oferim prin fiecare pagină a cărților noastre de rețete, cu care vă invit să faceți cunoștință în videoul de mai jos. Vizionați-l până la final, pentru că vă voi povesti și cum a apărut prima carte de rețete KiloStop.


Și pentru că tot v-am vorbit în video despre rețeta de Salată de boeuf, iată care este aceasta:

Salată de boeuf dietetică

O porție conține: 81,1 Calorii, 6,4 g Glucide, 7,9 g Proteine, 2,7 g Lipide, 1,2 g Fibre

rețete tradiționaleIngrediente pentru 8 porții

 • Muşchi slab de vită (500 g)
 • Cartofi (1 bucată mică/100 g)
 • Castraveţi muraţi (8 bucăţi mici/200 g)
 • Gogoşari muraţi (2 bucăţi/200 g)
 • Morcovi (2 bucăţi/200 g)
 • Rădăcină de ţelină (1 bucată mică/200 g)
 • Păstârnac (200 g)
 • Smântână cu 12% grăsime (200 g)
 • Muştar (40 g)

Condimente: Măsline negre, Frunze proaspete de pătrunjel, Piper alb proaspăt măcinat, Sare

Mod de preparare

 1. Se fierbe muşchiul de vită la foc potrivit. Atunci când dă în clocot, se îndepărtează spuma care s-a adunat la suprafaţa apei, se adaugă sare şi se lasă să fiarbă în continuare, la foc mic, având grijă ca apa să nu mai clocotească.
 2. În timpul fierberii, se acoperă oala cu un capac, însă se lasă un spaţiu liber de aproximativ un deget, pentru a asigura evacuarea aburului. Muşchiul fiert se taie în cubuleţe.
 3. Se curăţă legumele, se spală şi se pun la fiert în apă clocotită. După ce fierb, se taie în cubuleţe cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina, castraveţii şi gogoşarii. Carnea şi legumele se pun împreună într-un castron mare.
 4. Separat se amestecă până la omogenizare smântâna cu muştarul (cu rol de înlocuitor de maioneză). Se condimentează cu sare şi piper alb după gust, apoi se toarnă o parte peste legumele şi carnea din castron şi se amestecă bine.
 5. Se pune salata pe un platou şi se nivelează, după care se acoperă suprafeţele exterioare cu partea rămasă din înlocuitorul de maioneză.
 6. Salata de boeuf se serveşte rece, ornată cu măsline tăiate în felii subţiri, cu frunze de pătrunjel verde şi cu fâşii subţiri de gogoşari sau castraveţi muraţi.