Că tot a venit vara și e sezonul dulce și răcoros, m-am gândit să îți prezint o rețetă ușor de preparat și fără prea multe calorii. De aceea, astăzi îți propun o rețetă de răsfăț: Prăjitură cu cremă de lămâie.

Iată cum poți prepara acest desert cu care sigur le vei încânta simțurile tuturor celor dragi!

Prăjitură cu cremă de lămâie

O porție (70g) conține: 137 Calorii, 24 g Glucide, 5 g Proteine, 3 g Lipide, 3 g Fibre

lămâieIngrediente pentru 18 porții

Pentru foi:

  • Făină integrală de grâu (500 g)
  • Ou (1 bucată)
  • Înlocuitor de zahăr Diamant (100 g)
  • Unt cu 40% grăsime (50 g)
  • Praf de copt/bicarbonat de sodiu (1 linguriţă)

Pentru crema de lămâie:

  • Unt cu 40% grăsime (50 g)
  • Înlocuitor de zahăr Diamant (200 g)
  • Lapte cu 1,5% grăsime (200 ml)
  • Făină integrală de grâu (60 g)
  • Suc de lămâie (60 ml)

Mod de preparare

  1. Se cerne făina şi se freacă cu oul, untul şi bicarbonatul stins cu o lingură de zeamă de lămâie sau oţet.
  2. Aluatul se împarte în patru părţi egale. Se întind foi subţiri de 1 cm şi se coc pe fundul tăvii timp de 30 de minute.
  3. Pentru umplutură, se pun făina, laptele şi înlocuitorul de zahăr, pe foc, amestecând până când compoziţia capătă consistenţă medie (ca o smântână groasă).
  4. Se adaugă untul şi se mai fierb încă 5 minute. Se lasă la răcit şi apoi se adaugă zeama de lămâie.
  5. După ce se obţine o cremă omogenă, aceasta se întinde în straturi alternative cu foile, pe spatele unei tăvi.
  6. Se acoperă cu o hârtie de copt şi se presează uşor cu o formă plată. Se lasă la rece câteva ore să se înmoaie.

Rețeta de prăjitură cu cremă de lămâie este doar un exemplu de desert pe care îl găsești în cartea de rețete pentru Paște, KiloStop Fit Bunny. Aceasta conține aperitive, supe și salate, feluri principale dar și deserturi.

Cartea este special concepută de mine și colegii mei pentru persoanele care vor să se mențină în timpul Sărbătorilor Pascale dar în același timp să se bucure de mâncărurile tradiționale.

Cartea conține 60 de rețete delicioase, între care tradiționalele preparate de Paște:

  • borș de miel la doar 86 Calorii porția
  • drob de miel la doar 125 Calorii porția, față de 218 cât conține drobul normal
  • pască cu brânză și stafide la doar 126 Calorii porția, cu 180 Calorii mai puțin decât pasca obișnuită
  • cozonac cu stafide la doar 206 Calorii porția, față de peste 300 cât are un cozonac normal

Este practic o carte de rețete de primăvară, cu preparate specifice acestei perioade, care să te ajute să te menții în timpul Sărbătorilor Pascale sau să slăbești câteva kilograme bucurându-te de produsele specifice acestui anotimp.