zodia Leu

Inițial, „dieta pe zodii” a pornit dintr-o joacă relaxantă pentru mine ca medic și revelatoare pentru tine ca cititor, cel puțin așa reiese din multitudinea de mesaje pe care le-am primit. Aș vrea să subliniez și latura serioasă a acestui demers. Descoperirea de sine este un demers obligatoriu pentru evoluţia şi maturizarea fiecăruia dintre noi. Cu cât te cunoști mai bine pe tine însuți, cu atât ai mai multe șanse de a ajunge în punctul în care îți dorești. Cred că ai observat și tu adeseori că oameni cu aceleași obiective pot avea parcursuri total diferite în viață.

Aici, pe blog, ne jucăm „de-a zodiile”, pentru că acesta este instrumentul pe care îl putem folosi fără a ne întâlni față în față. În cabinet, sunt adeptul dietelor personalizate în funcție de preferințele și potențialul de schimbare al fiecărui pacient. În liniștea căminului tău ai însă aceeași libertate de autocunoaștere și chiar capacitatea de a alege ceea ce ți se potrivește pentru a face pasul definitiv către un stil de viață sănătos. Esențial este să ajungi să te simți acasă în pielea ta și să evoluezi către o stare de acceptare vis-a-vis de emoțiile și limitele tale.

Nu întâmplător, am ales să scriu această introducere chiar înainte să facem o incursiune în universul Leilor.

La masa zodiilor, Leul stă în capul mesei

Nativii acestei zodii împrumută cât se poate de multe elemente de la animalul care îi guvernează. Sunt persoane puternice, active și exuberante. Nu se lasă pradă temerilor sau îndoielilor în fața noutății, fiind mereu deschiși provocărilor. Au o personalitate solară și sunt înclinați către extrovertire.

Mai mult decât despre alte zodii, în cazul Leilor putem vorbi cu ușurință despre felul în care se reflectă în ochii celorlalți oameni. În primul rând, firea lor îi ajută să marcheze puncte importante la capitolul popularitate. Reușesc să devină o prezență plăcută, se bucură de admirație și răspund cu generozitate și ospitalitate. Reversul medaliei poate fi reprezentat de tendința de a deveni teatrali și demonstrativi.

Într-adevăr, despre Leu se poate spune că este întotdeauna cu zâmbetul pe buze. Dar – pentru că există un dar – starea lui este dramatic influențată de mersul din exterior al lucrurilor. Leii se mândresc cu o constituție fizică robustă. Starea lor de sănătate depinde însă extrem de mult, prea mult aș putea spune, de aprecierea celor din jur. Dacă se simt iubiți și apreciați, asta se va reflecta în tonusul lor.

De aceea, le recomand exercițiul de introspecție pe care îl menționam în partea de început a articolului. Pe măsură ce se vor cunoaște mai bine pe ei înșiși, vor înceta să mai fie dependenți de „foarte bine”, „foarte mult” sau chiar „perfect”. Nuanțele fac parte din viață, iar capacitatea noastră de adaptare joacă un rol esențial atunci când urmărim să atingem un scop precis. Dietele și adoptarea unui stil de viață sănătos nu fac excepție.

Stilul de viață demn de regele zodiacului

Pentru că știu că sunt persoane inteligente, guvernate de un pronunțat simț al umorului, am ales să le fac câteva recomandări fulger pornind de la defectele lor. Încearcă să faci și tu acest exercițiu, indiferent de zodia în care te-ai născut. Într-un moment de deplină onestitate cu tine însuți, pune-ți pe masă toate defectele și caută modalitățile prin care le poți transforma în atuuri.

1. Leii au un profil hedonist, fiind permanent abonați la marile plăceri ale vieții

Bineînțeles, printre ele se numără și fumatul, consumul de alcool, excesul de cafea, pofta de dulciuri, prăjeli și grăsimi animale. Prin asta, își asumă un risc serios de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare. În concluzie, antidotul este o dietă cardioprotectoare. Și de aici vine surpriza: Leii au capacitatea de a privi un astfel de regim cu entuziasm, privind partea aromată și îmbietoare a farfuriei. Peștele și fructele de mare sunt delicatesele pe care le recomand să le savureze de cel puţin două ori pe săptămână.

2. Leii sunt victimele sigure ale stresului

Tocmai activitățile intense și firea deschisă îi mențin într-o stare de ardere interioară permanentă.

Când reușim să ne debarasăm de stres? Cu siguranță atunci când ne bucurăm de libertate în alegeri. De aceea, cea mai potrivită dietă pentru ei este cea mediteraneeană. Presupune un stil de viață sănătos desfășurat într-un cadru foarte flexibil, potrivit cu personalitatea vulcanică a Leilor. Legumele, fructele, zarzavaturile, cerealele integrale, chiar pastele – da!, toate pot face parte din meniul lor zilnic. Îmbogățite cu o multitudine de condimente care să le potențeze gustul și cu un strop de ulei de măsline pot face minuni pentru siluetă și starea generală.

3. Leilor le place să se privească în oglindă

Aș merge puțin mai departe, afirmând că Leilor le place să le placă de ei. Aici am vrut să ajung. Așadar, dragi Lei, ce alt motiv mai bun ar putea exista ca să vă lăsați convinși să faceți mișcare? Imaginați-vă cât de bine veți arăta după ce vă veți debarasa de kilogramele în plus. Mai mult decât atât, închipuiți-vă cum se vor intensifica laudele și complimentele pe care le veți primi.

Indiferent în ce zodie te-ai născut, amintește-ți că ai venit în această lume cu o datorie serioasă față de tine și de cei dragi.