Dacă luni am discutat despre cum poți să mănânci mai multe legume, astăzi vreau să-ți ofer o rețetă de Lasagna delicioasă şi dietetică pe care să o consumi la prânz şi una de Rattatouille, perfecte pentru cină. Asta cu atât mai mult cu cât mai sunt câteva zile de post și poate ai rămas în pană de idei.
Lasagna cu legume
O porție conține: 396 Calorii, 68 g Glucide, 18 g Proteine, 8 g Lipide, 8 g Fibre
Ingrediente pentru 2 porții
- Foi de lasagna fără ou nefierte (100 g)
- Morcov (200 g)
- Ciuperci albe (200 g)
- Spanac (200 g)
- Roşii proaspete (100 g)
- Făină integrală de grâu (20 g / 1 lingură)
- Lapte din soia (200 ml / 1 cană)
- Ulei de măsline (10 ml/ 2 linguriţe)
- Usturoi 2-3 căţei
Condimente: Frunze proaspete de busuioc, Nucşoară, Piper negru proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare
- Ciupercile, spanacul şi usturoiul se toacă mărunt, iar roşiile şi morcovii se taie în formă de cubuleţe potrivite ca mărime.
- Într-o tigaie se pun la înăbuşit usturoiul cu jumătate din cantitatea de ulei şi piperul, timp de un minut.
- Se adaugă ciupercile, roşiile şi morcovii tăiate, apoi frunzele de spanac întregi şi se lasă să fiarbă înăbuşit timp de 10 minute. La final se adaugă busuiocul tocat mărunt.
- Pentru a prepara sosul béchamel, se amestecă făina împreună cu laptele, după care se asezonează cu sare şi nucşoară şi se pune la fiert pe foc mic, lăsându-se pe foc până capătă o consistenţă mai vâscoasă.
- Se unge o tavă de cuptor cu 1 linguriţă de ulei de măsline şi se așază foile de lasagna pe fundul tăvii pentru a se forma primul strat. Apoi se repartizează uniform amestecul de legume peste foile de lasagna.
- Se așază încă un strat de foi de lasagna, apoi se toarnă sosul béchamel.
- Se coace în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C timp de circa 45 minute, până ce stratul superior prinde o culoare aurie.
Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Green, pe care o poți cumpăra și online.
Rattatouille
O porție conține: 217,6 Calorii, 22,3 g Glucide, 17,8 g Proteine, 8,1 g Lipide, 8,7 g Fibre
Ingrediente pentru 2 porții
- Brânză tofu (200 g)
- Ceapă proaspătă (50 g)
- Dovlecel proaspăt (200 g)
- Vinete proaspete (150 g)
- Roşii proaspete (150 g)
- Ardei gras roşu proaspăt (100 g)
- Ardei gras verde proaspăt (100 g)
- Usturoi (10 g)
- Busuioc (10 g)
- Sare
Mod de preparare
- Ceapa şi usturoiul se toacă fin şi se înăbuşă cu o lingură de apă într-o tigaie antiaderentă, sub capac.
- Se adaugă restul legumelor tăiate cubuleţe şi se înăbuşă încă 15 minute.
- Se condimentează cu busuioc şi se serveşte cu telemea rasă deasupra.
Dacă nu ții post, poți înlocui brânza tofu cu 100 g brânză telemea de vacă cu 14% grăsime.
Această rețetă o găsești în cartea de rețete Salvat de KiloStop, pe care o poți cumpăra și online.
Poftă mare și nu uita: mănâncă inteligent și cu plăcere!
Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu sau adresează-mi o întrebare.