Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă de salată de fasole, ton și ceapă roșie. Este perfectă pentru prânz într-o dietă de detoxifiere și nu numai.
Iată de ce ai nevoie pentru a o prepara:
Salată cu fasole, ton şi ceapă roşie
O porție conține: 418 Calorii, 57 g Glucide, 29,3 g Proteine, 11,2 g Lipide, 19,9 g Fibre
Ingrediente pentru 2 porții
- Fasole roşie conservată (300 g)
- Păstăi de fasole verde (400 g)
- Morcov tânăr/carotă (300 g)
- Ceapă roşie (100 g)
- Roşii cherry (300 g)
- Ton conservat în suc propriu (100 g)
- Ulei de măsline (4 linguriţe)
- Usturoi (10 g)
- Salată verde creaţă (400 g)
Condimente: Suc de lămâie, Piper alb proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare
- Se pun păstăile de fasole verde într-o oală cu apă clocotită, lăsându-se la fiert pentru aproximativ 2-3 minute. Apoi se pun sub jet de apă rece şi se lasă la scurs.
- Se face un dressing din ulei măsline, suc de lămâie, usturoi, sare şi piper.
- Într-un bol se pun fasolea roşie, păstăile de fasole, ceapa tocată şi dressingul, amestecându-se bine.
- Se adaugă tonul rupt în bucăţi mari, jumătăţile de roşii cherry şi pătrunjel tocat mărunt.
- La final, se adaugă salata verde ruptă în bucăţi mari şi se amestecă uşor.
Poftă mare!
Această rețetă o găsești în cartea KiloStop Detox, pe care o poți cumpăra online.