Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă de salată de fasole, ton și ceapă roșie. Este perfectă pentru prânz într-o dietă de detoxifiere și nu numai.

Iată de ce ai nevoie pentru a o prepara:

Salată cu fasole, ton şi ceapă roşie

O porție conține: 418 Calorii, 57 g Glucide, 29,3 g Proteine, 11,2 g Lipide, 19,9 g Fibre

salataIngrediente pentru 2 porții

  • Fasole roşie conservată (300 g)
  • Păstăi de fasole verde (400 g)
  • Morcov tânăr/carotă (300 g)
  • Ceapă roşie (100 g)
  • Roşii cherry (300 g)
  • Ton conservat în suc propriu (100 g)
  • Ulei de măsline (4 linguriţe)
  • Usturoi (10 g)
  • Salată verde creaţă (400 g)

Condimente: Suc de lămâie, Piper alb proaspăt măcinat, Sare

Mod de preparare

  1. Se pun păstăile de fasole verde într-o oală cu apă clocotită, lăsându-se la fiert pentru aproximativ 2-3 minute. Apoi se pun sub jet de apă rece şi se lasă la scurs.
  2. Se face un dressing din ulei măsline, suc de lămâie, usturoi, sare şi piper.
  3. Într-un bol se pun fasolea roşie, păstăile de fasole, ceapa tocată şi dressingul, amestecându-se bine.
  4. Se adaugă tonul rupt în bucăţi mari, jumătăţile de roşii cherry şi pătrunjel tocat mărunt.
  5. La final, se adaugă salata verde ruptă în bucăţi mari şi se amestecă uşor.

Poftă mare!

Această rețetă o găsești în cartea KiloStop Detox, pe care o poți cumpăra online.