Pentru că mesele de sărbătoare sunt încărcate cu mâncăruri de toate felurile, de cele mai multe ori grele pentru organism, îți propun astăzi să încerci o rețetă ușoară, simplu de făcut, ce te va ajuta să-ți mai detoxifici organismul în această perioadă.

Iată tot ce ai nevoie pentru a găti o delicioasă Salată de portocale și curmale!

Salată de portocale și curmale

O porție (100g) conține: 89,3 Calorii, 18,3 g Glucide, 1,8 g Proteine, 2,0 g Lipide, 2,7 g Fibre

Ingrediente pentru 4 porții

 • Portocale (3 bucăţi/600 g)
 • Curmale uscate (50 g)
 • Fistic (30 g)
 • Înlocuitor de zahăr (1 lingură)
 • Suc de lămâie verde (½ stoarsă/10 ml)

Condimente: Mentă proaspătă, Esenţă de rom sau de vanilie

Mod de preparare

 1. Se taie coaja portocalei, inclusiv membrana albă, cu un cuţit foarte ascuţit. Se scobeşte apoi cu cuţitul fiecare felie, pentru a se obţine feliuţe fără pieliţă şi fără seminţe. Operaţiunea se desfăşoară deasupra unui bol pentru a prinde sucul de portocală care se poate scurge în momentul tăierii.
 2. Se aşează bucăţile de portocală într-un vas de servit, se adaugă sucul de portocală, sucul de lămâie verde şi lingura de îndulcitor.
 3. Se taie mărunt curmalele şi fisticul şi se adaugă peste portocale.
 4. Compoziţia se lasă la frigider cel puţin 1 oră înainte de servire.
 5. Se servesc ornate cu mentă proaspătă sau cu esenţe de rom ori vanilie, după preferinţe.

Rețeta de Salată de portocale și curmale este doar un exemplu din cartea Rețete dietetice pentru Crăciun. Aceasta conține numeroase alte rețete cu specific tradițional: salată de boeuf, tobă, caltaboș, sărmăluțe, lebăr și altele. Are practic tot ce ai nevoie pentru o masă de sărbătoare fără kilograme în plus.

Click aici și află povestea cărților de rețete KiloStop!

Am creat împreună cu colegii mei un pachet cu cărți de rețete tradiționale de sărbători. Este vorba despre o carte de rețete pentru Crăciun și una pentru Paști.

Cele 2 cărți din Pachetul “Sărbători ca la mama acasă” conțin peste 150 de rețete special concepute de către medicii și dieticienii KiloStop.

Acest pachet este ideal pentru persoanele care își doresc:

 • să se mențină și să aibă o siluetă de invidiat chiar și de sărbători – Rețetele propuse nu depășesc 200 de calorii pe porție și îți oferă sațietate, astfel că nu te vei mai lupta cu senzația de foame până a doua zi.
 • să se bucure de gustul meselor festive cu care au fost obișnuite – Vei fi surprins să observi că diferența de gust este insesizabilă, ceea ce înseamnă că poți să uiți de pe acum că ești la dietă.
 • să simtă că sunt sprijinite în permanență de un nutriționist – Nu ești singur. Specialiștii noștri au creat aceste cărți tocmai ca să ai lângă tine un ajutor de nădejde în momentele în care simți că poftele te copleșesc.

Cumpără acum Pachetul “Sărbători ca la mama acasă”  și bucură-te de mese delicioase și sărace în calorii, chiar și în perioada sărbătorilor!