Un detox de primăvară este cea mai bună soluție pentru a crește vitalitatea organismului și a scăpa de efectele pe care alimentația deficitară în vitamine și minerale le-a avut asupra ta.

Iată de ce ai nevoie ca să pregătești Salată de primăvară, o rețetă de prânz ușoară care iți va oferi nutrienții de care au nevoie corpul tău și care ți-au lipsit până acum!

Reține și tu că sparanghelul conține Inulină, care ajută la formarea florei bacteriene intestinale naturale și generează un efect de sațietate și durată.

Salată de primăvară

O porție conține: 406,8 Kcal, 67,1 g Glucide, 16,4 g Proteine, 10,3 g Grăsimi, 15,0 g Fibre

Ingrediente pentru 2 porții

  • Cartofi (200 g)
  • Fasole pestriţă (60 g)
  • Roşii cherry (200 g)
  • Sparanghel (100 g)
  • Ceapă verde (100 g)
  • Ulei de măsline (1 linguriţă)
  • Muştar dulce (2 linguriţe)
  • Miez de nucă (20 g/4 bucăţi)

Condimente(opțional): Suc de lămâie, Piper alb proaspăt măcinat, Sare

Mod de preparare

  1. Se fierb separat boabele de fasole şi cartofii până devin moi. Sparanghelul se fierbe pentru aproximativ 3 minute. Între timp se pun într-un bol fasolea pestriţă fiartă, roşiile şi nuca.
  2. Se face un dressing din suc de lămâie, muştar, ulei măsline, sare şi piper.
  3. Cartofii şi sparanghelul se scurg de apă şi se clătesc cu apă rece. După ce s-au răcit, se taie cartofii în felii.
  4. Ceapa se taie în rondele groase, iar roşiile în jumătăţi sau în sferturi.
  5. Se adaugă cartofii, sparanghelul, ceapa şi roşiile în bol şi se toarnă la final dressingul, amestecându-se bine.

Salată de primăvară este un exemplu de gustare din cartea de rețete Kilostop Detox, care te va ajuta să îți elimini toxinele din organism, într-un mod cât se poate de sănătos și cu ajutorul unor rețete special gândite de medicii noștri.