Un detox de primăvară este cea mai bună soluție pentru a crește vitalitatea organismului și a scăpa de efectele pe care alimentația deficitară în vitamine și minerale le-a avut asupra ta.
Iată de ce ai nevoie ca să pregătești Salată de primăvară, o rețetă de prânz ușoară care iți va oferi nutrienții de care au nevoie corpul tău și care ți-au lipsit până acum!
Reține și tu că sparanghelul conține Inulină, care ajută la formarea florei bacteriene intestinale naturale și generează un efect de sațietate și durată.
Salată de primăvară
O porție conține: 406,8 Kcal, 67,1 g Glucide, 16,4 g Proteine, 10,3 g Grăsimi, 15,0 g Fibre
Ingrediente pentru 2 porții
- Cartofi (200 g)
- Fasole pestriţă (60 g)
- Roşii cherry (200 g)
- Sparanghel (100 g)
- Ceapă verde (100 g)
- Ulei de măsline (1 linguriţă)
- Muştar dulce (2 linguriţe)
- Miez de nucă (20 g/4 bucăţi)
Condimente(opțional): Suc de lămâie, Piper alb proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare
- Se fierb separat boabele de fasole şi cartofii până devin moi. Sparanghelul se fierbe pentru aproximativ 3 minute. Între timp se pun într-un bol fasolea pestriţă fiartă, roşiile şi nuca.
- Se face un dressing din suc de lămâie, muştar, ulei măsline, sare şi piper.
- Cartofii şi sparanghelul se scurg de apă şi se clătesc cu apă rece. După ce s-au răcit, se taie cartofii în felii.
- Ceapa se taie în rondele groase, iar roşiile în jumătăţi sau în sferturi.
- Se adaugă cartofii, sparanghelul, ceapa şi roşiile în bol şi se toarnă la final dressingul, amestecându-se bine.
Salată de primăvară este un exemplu de gustare din cartea de rețete Kilostop Detox, care te va ajuta să îți elimini toxinele din organism, într-un mod cât se poate de sănătos și cu ajutorul unor rețete special gândite de medicii noștri.