Și tu preferi să dormi jumătate de oră în plus dimineața în loc să îți prepari micul dejun? Sau te trezești devreme ca să prepari micul dejun pentru toată familia dar îți dai seama că nu mai ai timp să mănânci?
Indiferent în care dintre situații te afli, există o soluție foarte simplă și la îndemână pe care o poți aplica în orice dimineață. Și tocmai despre asta vreau să îți vorbesc astăzi. Ești curios să afli despre ce este vorba?
Dă-mi voie să-ți spun că soluția este să îți prepari un smoothie. Atenție însă, spun smoothie, nu fresh de fructe. Prin ce se deosebesc? Smoothie-ul îl preparăm în blender din fructe și legume întregi. Fresh-ul îl obținem de regulă prin stoarcerea fructelor.
Dar prin stoarcerea fructelor se obţin sucuri concentrate caloric, cu un conţinut crescut de zaharuri, fără beneficiile fibrelor, vitaminelor şi mineralelor din fructele întregi. Așa că recomandarea mea este să optezi pentru un smoothie.
Cum prepari un smoothie perfect
Poți să faci un smoothie de fructe de pădure, în care să adaugi o jumătate de banană, lapte de vacă degresat sau de soia și câteva nuci sau migdale. Dacă îl vrei mai dulce, poți adăuga o linguriță de miere sau o lingură de stafide.
Dacă îți place gustul de ciocolată, poți să-ți prepari un smoothie de banane cu cacao, în care să adaugi lapte sau iaurt degresat și 2 linguri de cereale integrale. Îl poți aromatiza cu un praf de scorțișoară și esenţă de rom ori vanilie.
Cea mai bună variantă este să bei smoothie-ul imediat după ce l-ai preparat. Dar nu te grăbi prea tare, pentru că dacă îl bei foarte repede nu îți va ține de foame. Și atunci ce poți face dacă te grăbești? Îl poți lua la tine și îl poți consuma în drum spre serviciu.
Dacă vrei să bei un smoothie ca gustare, poți să alegi două fructe preferate și să le mixezi în blender. Alege unele mici și completează cu un pic de apă ca smoothie-ul tău să nu fie prea gros. Aromatizează totul cu scorțișoară, nucșoară, cuișoare sau alte condimente care îți plac.
Poți, de asemenea, să optezi pentru un amestec de legume sau să amesteci legumele cu un fruct. Dacă de exemplu vrei un smoothie care nu numai să-ți țină de foame, ci să te mai și protejeze împotriva cancerului, poți să îl prepari dintr-un morcov, o mână de spanac și una de coacăze ori afine.
Dar partea cea mai bună în ceea ce privește smoothie-urile este că poți să folosești orice fructe sau legume vrei, în funcție de imaginație și de gust.