După cum știi, tocmai m-am întors de la Kilostop Total Transformation Retreat, unde meniul a inclus și 2 zile de detox. De aceea, astăzi vreau să-ți propun și ție o rețetă pe care să o încerci dacă te-ai hotărât să ții un regim de detoxifiere de câteva zile.

Și pentru că în atmosferă plutește un aer primăvăratic, cea mai potrivită mi s-a părut o salată Nicoise cu paste integrale.

Având în vedere că este foarte consistentă, te sfătuiesc să o consumi la prânz.

Salată Nicoise cu paste integrale

O porție conține: 421 Calorii, 58 g Glucide, 30 g Proteine, 10,7 g Lipide, 14,6 g Fibre

salată nicoiseIngrediente pentru 2 porții

  • Paste integrale (100 g)
  • Salată verde creaţă (300 g)
  • Păstăi de fasole verde (300 g)
  • Roşii (300 g)
  • Peşte ton (100 g)
  • Castravete verde (300 g)
  • Ulei de măsline (2 linguriţe)
  • Ou (2 bucăți)
  • Ridichi proaspete (200 g)
  • Măsline (30 g)
  • Usturoi (10 g)

Condimente: Suc de lămâie, Piper alb proaspăt măcinat, Sare

Mod de preparare

  1. Se prepară un dressing din ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi zdrobit, sare şi piper.
  2. Se fierb păstăile de fasole pentru circa 3 minute, se clătesc cu apă rece, după care se lasă la scurs.
  3. Se fierb pastele integrale (fusilli) al dente – circa 10 minute.
  4. Într-un bol se pun frunzele de salată, castravetele şi roşiile tăiate în felii, păstăile de fasole şi pastele scurse şi răcite.
  5. Tonul se găteşte pe grill pentru aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se rupe în fâşii şi se pun în bol.
  6. Se adaugă în bol ridichile, măsline şi dressingul, amestecându-se bine. La final, se adaugă sferturile de ou fiert.

Această rețetă o găsești în cartea KiloStop Detox, disponibilă online la un preț special. Cartea conține 21 de meniuri complete de detoxifiere cu mic dejun, gustare, prânz și cină, atent calculate la 1.000 de Calorii pe zi.