săgetătorului

Uitându-ne pe fereastră zilele acestea, nu este deloc greu de înțeles de ce zodia Săgetătorului, aflată la început, simbolizează intrarea în stare de hibernare a naturii. Dacă extindem semnificațiile, observăm că, atunci când lumea exterioară este în amorțire, se activează resorturile interne ale fiecăruia dintre noi. În mod special nativii Săgetători sunt orientați către evoluția intelectuală și spirituală.

Trăsături de personalitate în avantajul Săgetătorului

Mereu aflat în mișcare, dornic de noi activități, are o personalitate puternică, independentă, greu de supus. Care este marele lui avantaj? Săgetătorul are capacitatea de a rezista în situații dificile mai dezvoltată decât nativii altor zodii. Secretul lui? Își păstrează autocontrolul și nu se complace în stările neplăcute, ci se zbate pentru a depăși obstacolele cu care se confruntă. Asta îl ajută să reușească în general în orice își propune să facă, inclusiv când vine vorba de diete.

Însă, cum bine știm, fiecare calitate, în momentul în care este dusă la extrem, se poate transforma într-un defect. De pildă, Săgetătorul, cu firea lui idealistă, poate ajunge în punctul în care să renunțe la implicarea și la sacrificiile pe care le presupun anumite circumstanțe de viață, inclusiv când vine vorba de un plan organizat de alimentație. Uneori, consideră că este suficient să țintească în direcția dorită pentru ca așteptările să i se îndeplinească întocmai. Fără eforturi, din simplul motiv că i se cuvin fericirea și bunăstarea, ceea ce nu este mereu în avantajul său, căci fără organizare și disciplină, dorințele rămân doar niște vise frumoase.

Sănătate, nutriție, stil de viață

Punctul slab al Săgetătorului este acela că, de multe ori, nu știe când să se oprească din mâncat, din cauză că nu își ascultă corpul, pentru a percepe senzația de sațietate. Dar nu numai excesul de mâncare și porțiile suplimentare pot fi periculoase. Săgetătorul preferă adesea diverse sortimente de carne prelucrată. În combinație cu prăjeli sau sosuri grase, plus alcool, acestea devin nocive și pentru ficat, și pentru siluetă.

Provocarea pentru nativii din Săgetător (și nu numai) este aceea să reînvețe să mănânce și să-și transforme obiceiurile alimentare într-un stil de viață sănătos.

Săgetătorilor le plac activitățile în aer liber si au spirit aventurier; de unde rezultă, în mod firesc, că pot pleca în cât mai multe drumeții. În zilele obișnuite mulțumește-te cu plimbări pentru că, atâta vreme cât ai o conexiune cu natura, te vei simți revigorat. Te sfătuiesc să îți construiești o rutină de mișcare pentru a evita accidentările sau suprasolicitarea.