Astăzi ți-am pregătit o rețetă de supă cremă de pui cu ciuperci. Este o mâncare potrivită pentru masa de prânz și poate fi consumată atât de către cei mari, cât și de către cei mici.
Supă cremă de pui cu ciuperci
O porție conține: 394 Calorii, 27,5 g Glucide, 47,2 g Proteine, 11,4 g Lipide, 7,4 g Fibre
Ingrediente pentru 1 porție
- Piept de pui fără piele fiert (125 g)
- Ciuperci albe (200 g)
- Ceapă albă (50 g)
- Morcov (75 g)
- Rădăcină de ţelină (50 g)
- Gălbenuş de ou (20 g)
- Iaurt cu 2% grăsime (50 g)
Condimente: Frunze de pătrunjel proaspăt, Foaie de dafin, Piper negru proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare
- Se spală carnea după îndepărtarea pielii şi se pune pe foc. Când fierbe, se dă focul la mic şi se lasă 5-7 minute, apoi se aruncă apa, se spală din nou carnea şi cratiţa.
- Se pune altă apă şi se pune pe foc carnea cu ceapa tocată, morcovul şi ţelina tăiate în cuburi şi foaia de dafin.
- Se spală ciupercile şi se taie jumătăţi dacă sunt mai mici sau în sferturi dacă sunt mari. Se adaugă în vas când fierbe apa şi se găteşte totul timp de 10 minute.
- Se scoate carnea şi se taie cubuleţe. Separat, supa se trece printr-o strecurătoare şi se separă lichidul de legumele fierte.
- Legumele se pun într-un blender împreună cu iaurtul, sarea, piperul negru şi un polonic de supă şi se omogenizează totul. Se adaugă supă până se obţine consistenţa dorită.
- Compoziţia se pune din nou pe foc şi când începe să clocotească se adaugă gălbenuşul bătut şi carnea de pui. 7 Se stinge focul şi se ornează cu frunze de pătrunjel.
Poftă mare și nu uita: mănâncă inteligent și cu plăcere!
Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Low Carb, pe care o poți cumpăra și online.