Deoarece nu ți-am mai arătat de multă vreme o rețetă pentru prânz, astăzi vin în ajutorul tău cu o Supă de linte și roșii, ideală pentru o masă sățioasă, plină de vitamine și minerale, care să-ți țină de foame pentru restul zilei.
Iată de ce ai nevoie ca să pregătești Supă de linte și roșii, o rețetă ideală pentru un prânz ușor!
S-a demonstrat că un consum regulat de linte creşte capacitatea de rezistenţă la efort a organismului, datorită conținutului echilibrat de proteine și carbohidrați.
Supă de linte şi roşii
O porție conține: 411,9 Kcal, 66,5 g Glucide, 18,6 g Proteine, 10,5 g Grăsimi, 18,7 g Fibre
Ingrediente pentru 4 porții
- Linte (200 g)
- Ceapă albă (200 g)
- Morcov proaspăt (400 g)
- Roşii proaspete (600 g)
- Usturoi (20 g)
- Ulei de măsline (8 linguriţe)
- Cereale integrale (80 g)
Condimente(opțional): Frunze de busuioc proaspăt, Oregano uscat, Piper alb proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare:
- Se pune lintea într-o oală peste care se adaugă apă fierbinte cât să o acopere. Se lasă pe foc încă 4-5 minute după ce a început să clocotească, după care se scurge bine apa de fierbere.
- Într-o oală se pune ceapa, usturoiul şi uleiul şi se lasă la foc mic până ceapa devine translucidă (sticloasă). Apoi se adaugă lintea, morcovul, roşiile, oregano, piperul şi 500 ml de apă fierbinte.
- După ce supa a început să fiarbă, se acoperă oala cu un capac şi se lasă pe foc mic încă 20-30 de minute sau până ce lintea s-a înmuiat.
- Înainte de servire, se adaugă frunzele de busuioc şi se asezonează după gust.
Supă de linte și roșii este un exemplu de prânz din cartea de rețete KiloStop Detox.