Pentru că suntem în prag de sărbătoare, pentru astăzi ți-am pregătit un tort cu ananas și kiwi cu care să te răsfeți. Nu numai că este delicios, ci are și puține calorii, dacă îl consumi în cantitatea recomandată de rețetă.
Iată de ce ai nevoie pentru a-l prepara:
Tort cu ananas și kiwi
O porție conține: 150,3 Calorii, 20,2 g Glucide, 4,6 g Proteine, 6,1 g Lipide, 1,5 g Fibre
Ingrediente pentru 12 porții
Pentru blat:
- Ouă (8 bucăţi/400 g)
- Făină integrală de grâu (100 g)
- Zahăr brun (100 g)
- Praf de cacao degresat (10 g)
- Ulei de palmier (20 ml)
- Praf de copt (5 g)
Pentru cremă:
- Frişcă light Dr. Oetker (400 g)
- Zahăr brun (30 g)
- Coajă de lămâie (10 g)
- Esenţă de vanilie (10 ml)
- Ananas proaspăt (3 rondele/300 g)
- Kiwi proaspăt (3 bucăţi/300 g)
Mod de preparare
- Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă cu 2 linguri de apă rece şi se adaugă treptat zahărul, până când se obţine bezeaua.
- Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul şi se încorporează uşor la compoziţia de albuşuri.
- Se adaugă făina integrală şi praful de copt cernute şi se amestecă de sus în jos cu o lingură de lemn. La sfârşit, se adaugă praful de cacao.
- Se toarnă compoziţia într-o formă de tort acoperită cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute.
- Se face un sirop din apă, zahăr brun, coajă de lămâie şi esenţă de vanilie. Se ţine pe foc până se topeşte zahărul şi apoi se pune deoparte ca să se răcească.
- Se taie kiwi în felii mici, iar blatul în trei bucăţi. Se pune prima bucată pe un platou, se însiropează şi se adaugă frişcă şi ananas. Se procedează la fel şi cu a doua adăugând felii de kiwi în loc de ananas.
- Se însiropează ultima felie de blat, se acoperă cu frişcă şi se decorează cu ananas şi kiwi. Se lasă tortul în frigider trei ore şi se serveşte rece.
Poftă mare și La mulți ani!
Găsești mai multe reţete în cărţile Kilostop, pe care le poți cumpăra online.