Căldura ne-a luat cu asalt în ultimele zile, așa că astăzi m-am gândit să îți ofer o rețetă care să te mai răcorească un pic. Și dacă piețele tot sunt pline de căpșuni, ce putea fi mai potrivit decât un tort înghețat de căpșuni?

Tort înghețat de căpșuni

O porție conține: 68 Calorii, 9 g Glucide, 4 g Proteine, 2 g Lipide, 1 g Fibre

Tort inghetat de capsuniIngrediente pentru 8 porții

  • Căpșuni proaspete (300 g)
  • Înlocuitor de zahăr Diamant (100 g)
  • Suc de lămâie (10 ml)
  • Brânză de vaci degresată 0,2% grăsime (350 g)
  • Smântână cu 12% grăsime (50 g)

Pentru decor :

  • Frişcă vegetală fără zahăr (100 g)
  • Căpşuni proaspete (100 g)
  • Lămâie verde (½ bucată)

Mod de preparare

  1. Se mixează căpșunile cu înlocuitorul de zahăr, sucul de lămâie şi brânza de vaci degresată, cu ajutorul unui mixer.
  2. Se adaugă smântâna la final şi se amestecă uşor folosind o spatulă.
  3. Se îmbracă pereţii şi baza unei forme de tort cu folie transparentă de bucătărie şi se toarnă amestecul obţinut nivelând suprafaţa.
  4. Se introduce în congelator pentru 5-6 ore. Înainte de servire se aşază tortul pe un platou şi se ornează cu frişcă, felii subţiri de lămâie verde și căpșuni proaspete.

Această rețetă o găsești în cartea de rețete KiloStop Fit Bunny, pe care o poți cumpăra și online.

Poftă mare!