scorpionului

Dacă nu zilnic, o dată la câteva zile primesc mesaje și comentarii cu privire la dietele pe zodii. Așadar, am motive să cred că vei întâmpina cu bucurie apariția unui nou articol pe această temă. Dar te poți bucura de toate textele, nu numai de cel aferent zodiei în care te-ai născut. Am convingerea că suntem ființe complexe, iar orice descriere care își propune să cuprindă amploarea personalității umane riscă să fie restrictivă. De aceea, te sfătuiesc să citești și celelalte articole dedicate zodiilor. Oriunde găsești o trăsătură care te reprezintă, vei găsi și un sfat pe care îl poți pune în aplicare cu toată încrederea.

Scorpionul își trăiește viața în alb sau negru

Observația din subtitlu nu face sub nicio formă referire la aspectele vestimentare 😊 Slavă Domnului, Scorpionul nu duce lipsă de imaginație și creativitate la acest capitol. Vreau să subliniez însă că este regele contrastelor, nativul zodiacului pe care îl vom identifica de cele mai multe ori cu o viziune polarizantă. Arareori se împacă bine cu îndelung lăudata „cale de mijloc”. Iar atunci când nu există sentimente neutre sau nuanțe de percepție, totul devine alb sau negru. Poți întâlni Scorpionul atât pe culmile fericirii, cât și în adâncuri ale existenței sau conștiinței neexplorate de alte ființe umane.

Că poate accesa resurse nelimitate de ambiție și pasiune care sălășluiesc în interiorul lui bănuiești deja. Probabil ți se va părea previzibil și faptul că simte o atracție puternică față de lucrurile și situațiile periculoase. Nu de puține ori, această forță interioară se îndreaptă împotriva lui, generând un comportament autodistructiv de care niciunul dintre ceilalți nativi ai zodiacului nu este capabil.

Atracția irezistibilă a Scorpionului către plăcerile vieții

Ficatul este cel mai vulnerabil organ al Scorpionului. Atracția irezistibilă către plăcerile vieții are și urmări neplăcute. Reducerea cantității de grăsimi din dietă, creșterea aportului de fibre, consumul sporit de fructe și legume proaspete, consumul moderat de alcool și renunțarea la fumat sunt cele mai bune strategii pentru un stil de viaţă sănătos nu doar pentru nativii Scorpion, ci pentru noi toţi.

Te întrebi cum poate depăși Scorpionul tentația extremelor pentru a ajunge la un stil de viață sănătos. În toate articolele mele, promovez stilul de viață echilibrat şi sunt sigură că știi deja că sunt o adeptă a moderației. Ori tocmai aceste caracteristici par atât de departe de firea Scorpionului… Am spus bine „par”, pentru că există câteva secrete care îl pot îndrepta în direcția potrivită.

Multe persoane nu ajung să facă marele pas către schimbarea stilului de viață din cauză că au dificultăți în a recunoaște față de ei înșiși unde greșesc. Scorpionul nu va avea probleme în ceea ce privește analiza obiectivă a situației curente, pentru că este înclinat spre introspecție. În cazul acestei zodii, cântărește mai mult „intriga” decât „desfășurarea acțiunii”. Asta înseamnă că, dacă își setează datele corecte, poate ajunge fără prea multe ezitări la rezultatele dorite.

Succesul Scorpionului stă în obiectivele clare

Pentru ca un Scorpion să iasă din cercul vicios al obiceiurilor nefaste are nevoie de obiective clare. Acestea corespund perfect firii lui pragmatice. În plus, Scorpionului îi plac provocările. Stabilește câte kilograme vrei să slăbești și în cât timp, în termeni realiști. Apoi folosește-ți imaginația pentru a proiecta în viitor schimbările pozitive. În al doilea rând, Scorpionul poate să insiste asupra identificării motivației care îl va purta spre îndeplinirea scopurilor sale. Aici intră în scenă schema „totul sau nimic” specifică zodiei. Vor funcționa întotdeauna rezoluțiile „Voi da totul pentru a mă alege cu cât mai mult” sau „Nu voi precupeți nimic din ceea ce ține de mine pentru a fi fericit și sănătos”.

Dietele disociate pot da rezultate din două motive. Ele necesită disciplina de care un Scorpion ambițios și motivat este capabil. În plus, satisfac nevoia de „exces” de care Scorpionul se poate debarasa cu greu. Cu alte cuvinte, un nativ al acestei zodii va fi mulțumit că poate mânca „câtă carne dorește” sau „câţi cartofi simte nevoia”, în funcție de fazele dietei.

Extrem de sigur pe sine și puternic, un maestru al autocontrolului, Scorpionul are momente în care emoțiile răzbat la suprafață. Atunci când ating o intensitate ridicată, pot provoca adevărate explozii emoționale. Dacă ții o dietă de slăbire, atunci pot interveni recăderile. O ocazie minunată pentru ca Scorpionul să își reactiveze ambiția. Nu uita că ești genul de persoană care nu se lasă înfrântă cu una, cu două.

În completarea dietei, îți recomand să îți petreci cât mai mult timp în aer liber. Tumultul interior poate fi contrabalansat prin mișcare. În funcție de ceea ce îți face plăcere, poți opta pentru alergare, mers cu bicicleta sau cu rolele ori patinaj, că tot se apropie sezonul. De asemenea, plimbările lungi te ajută să te deconectezi și să arzi calorii fără să simți că faci un efort major.

De ce să îți alegi un Scorpion ca aliat în procesul de slăbire

Faptul că ei nu se mulțumesc cu puțin poate fi în avantajul tău. Un Scorpion îți va transfera întotdeauna din ambiția și hotărârea lui. Va ști cum să te motiveze și cum să îți alimenteze perseverența și încrederea în tine. Deci, nu numai că va fi sincer și direct, ci va face și tot ceea ce ține de el pentru a te ajuta. Te va încuraja în toate fazele procesului de slăbire. Va găti alături de tine și va adopta cu lejeritate meniul de dietă, dacă știe că asta te motivează o dată în plus. Îți va cumpăra fructele și legumele preferate și te va răsfăța cu complimente de fiecare dată când se produce o schimbare binevenită pe cântar.