Sâmbăta aceasta, începând cu ora 16.30, vă aștept cu drag și emoție, la scena ARCA din Pavilionul B2 de la Romexpo, din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest 2018.

Atunci va avea loc lansarea cărții Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață? la care am lucrat mai bine de un an, dar pe care o port în gândurile și planurile mele de mult mai mult timp. Mai multe detalii poți afla de pe pagina oficială a evenimentului.

Un proiect de suflet, pentru trup și suflet

Mulţumesc încă o dată tuturor pacienților și colaboratorilor, prietenilor şi apropiaţilor, tuturor celor care m-au susținut și m-au ajutat să aduc acest proiect la forma finală, pentru tot sprijinul şi ajutorul oferit, cu ştire sau fără ştire, cu voia sau fără voia lor.

Încă de la primul cuvânt aşternut pe hârtie, această carte a încetat să îmi mai aparţină şi îmi doresc ca ea să aibă de acum încolo un destin propriu, să capete o viață a ei care să îi mijlocească întâlnirea cu cât mai mulți cititori și, așa cum îmi place mie să spun, cu cât mai multe suflete.

Pentru că, deși este o lucrare care împletește o serie de informații medicale, trucuri de nutriție și sfaturi de dezvoltare personală, aș vrea să știi că, înainte de toate, este o carte scrisă cu sufletul. Asta pentru că sunt om înainte de a fi medic nutriţionist şi, vorba poetului, “nimic din ce este omenesc nu-mi e străin”. Nici pofta, nici foamea, nici bucuria sau plăcerea de a mânca, nici stresul de zi cu zi, nici programul încărcat, nici boala, nimic din toate astea nu mă ocoleşte doar pentru că sunt medic nutriţionist.

Poate te surprind cuvintele mele, din moment ce te-am obișnuit mai degrabă cu articole obiective – mai multe informații de specialitate și mai puține nuanțe personale. După cum spuneam, nici cartea Capcanele dietelor nu face excepție, reunind într-o formă cât se poate de concisă și de ușor de asimilat concluziile la care am ajuns în urma experienței de peste 15 ani în domeniul nutriției. Şi nu, nu este vorba doar de nutriţie. Cred că este important nu doar ce şi cât mănânci, ci şi cum mănânci, cum combini alimentele, cum îţi organizezi mesele, şi mai ales ce şi cum gândeşti, cum te raportezi la lumea din jur, dar şi cine ești cu visele şi idealurile tale.

Aplecarea şi pasiunea către nutriţie vin dintr-o experienţă personală în lupta cu kilogramele în plus pe care am reușit să o câștig pentru totdeauna – adică am găsit formula magică prin care să slăbesc și să mă mențin mâncând orice, fără foame, frustrare sau chin … Asta s-a întâmplat atunci când mi-am dat seama că dieta în sine este doar o piesă de puzzle în ceea ce înseamnă stil de viaţă sănătos.

Una dintre concluziile la care am ajuns este faptul că nu de informații ducem lipsă – deși, așa cum vei descoperi, am tratat cu seriozitate în carte și tema surselor lipsite de credibilitate sau am analizat multe mituri din domeniul nutriției cu răspândire largă –, ci cred că mai degrabă ne lipsește încrederea că putem porni pe un drum real al schimbării, dar și disciplina absolut necesară atunci când, într-un final, ne asumăm decizia acestei fabuloase călătorii către cea mai bună variantă a noastră. Te voi învăța tot ce știu eu astfel încât să reușești să slăbești și să nu te mai îngrași niciodată. Și știi de ce? Pentru că știu prin ce treci și pentru că vreau să te văd zâmbind din nou atunci când te uiţi în oglindă!

Cum se va desfășura evenimentul de lansare a cărții

În spiritul acestor convingeri, am stabilit și să îți ofer experiența unei lansări de carte mai puțin tradiționale, care ar fi putut lua forma unei înșiruiri de speech-uri academice. Am ales să o numesc simplu „De vorbă cu Laura Ene” și să o transform într-un dialog motivațional, care să se desfășoare sub semnul autenticității și al conexiunii umane, al emoţiei sale fireşti. Te aștept, așadar, cu inima deschisă, să descoperi o carte care este pregătită să îți devină, mult mai mult decât îndrumător, prieten și companion pentru momentele în care ai nevoie, pe lângă sfaturi și recomandări, de vocea cuiva care înțelege exact prin ceea ce treci.

Dacă nu poți participa la lansare, cartea te așteaptă la standul Editurii ALL de la Bookfest pe tot parcursul târgului de carte, în perioada 30 mai – 3 iunie, sau, permanent de acum, pe site-ul Editurii ALL, la acest link.

Subliniez încă o dată faptul că volumul Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață? se adresează deopotrivă celor care își doresc (sau trebuie, din motive medicale) să slăbească și celor care vor să ajungă la un stil de viață sănătos, care să îi împlinească pe toate planurile: fizic, mental și spiritual.

Capcanele emoțiilor 😊

Pentru că am deschis deja acest dialog al sufletelor, îți mărturisesc că scriu aceste rânduri într-un moment foarte special pentru mine, după ce mi-am pus semnătura pe multitudinea de cărți care au fost deja comandate în cadrul campaniei de precomenzi realizate de Editura ALL. M-a impresionat profund deschiderea atât de multor oameni către proiectul meu editorial. Nu îmi place să spun că am oferit autografe, pentru că nu mă consider o vedetă, dar sunt atât de fericită că am putut să scriu de mână, pe fiecare dintre aceste exemplare, un îndemn sincer și cald.

Voi folosi ocazia să le mulțumesc acum tuturor celor care au cumpărat deja cartea, celor care vor veni la evenimentul de lansare și celor care o vor citi în perioada următoare. Îi mulțumesc, de asemenea, unei persoane foarte speciale, Dr. Oana Cuzino, pe care o apreciez în mod deosebit, ca profesionist şi ca om, pentru cuvintele frumoase pe care le-a scris deja despre carte și pe care le poți descoperi și tu pe copertă.

„Capcanele dietelor ne ajută să ne descoperim pe noi înșine și să ne bucurăm de imaginea noastră în oglindă, adoptând un stil de viață sănătos și activ.” – Oana Cuzino

După cum am scris și în carte, suntem nu numai ceea ce mâncăm, ci și ceea ce simțim, ceea ce năzuim, ceea ce dăruim și, de ce nu… ceea ce citim, ca să fiu în spiritul evenimentului care se apropie 😊. Iată mesajul pe care îmi doresc să îl așezi la loc de cinste, alături de motto-ul nostru „Sănătate, te iubesc!”.