Vinetele sunt vedetele sfârșitului verii. De aceea, astăzi vreau să îți propun o rețetă de vinete mediteraneene umplute, tocmai bună pentru cină.

Mai mult, potrivit studiilor, vinetele sunt bogate în compuși fenolici, care au rol antioxidant, protejând împotriva stresului oxidativ. În plus, au proprietăţi anticanceroase, antimicrobiene şi antivirale, datorită conţinutului de acid clorogenic.

Vinete mediteraneene umplute

O porție conține: 195,7 Calorii, 20,8 g Glucide, 19,6 g Proteine, 5,5 g Lipide, 10,4 g Fibre

vinete mediteraneene umpluteIngrediente pentru 2 porții

  • Vinete proaspete (500 g)
  • Ciuperci albe proaspete (100 g)
  • Roşii proaspete (100 g)
  • Piept de pui (100 g)
  • Telemea de vacă cu 14% grăsime (50 g)
  • Pătrunjel proaspăt (50 g)
  • Sare

Mod de preparare

  1. Vânăta se taie în două pe lung, apoi se scobeşte miezul păstrându-se o margine de 1 cm grosime.
  2. Miezul se toacă mărunt, la fel şi ciupercile, apoi se înăbuşă împreună într-o tigaie cu capac timp de 3 minute.
  3. Se adaugă roşiile tocate în cuburi şi pătrunjelul verde şi se mai lasă pe foc 2 minute.
  4. Se amestecă umplutura cu piept de pui tocat mărunt, apoi se umplu vinetele şi se dau la cuptor pentru 15 minute la 200°C.
  5. În ultimele 5 minute se presară deasupra telemeaua rasă ca să se gratineze.

Această rețetă o găsești în cartea de rețete Salvat de KiloStop, pe care o poți cumpăra și online.

Poftă mare!