mic dejun pentru oameni grăbițiDeşi micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, atât pentru sănătate, cât şi pentru siluetă, peste 30% dintre noi nu mâncăm micul dejun.

Scuza noastră cea de toate zilele este aceea ca nu avem timp Adevărul este că, de cele mai multe ori nu ne facem timp sau nu avem la îndemână alimentele, ingredientele potrivite, ori pur şi simplu nu ştim ce anume să alegem…

Iată 5 idei de mic dejun sănătos pe care poţi să-l prepari în mai puțin de 5 minute.

Și dacă nu ai timp să îl mănânci acasă, îl poți consuma cu încredere la birou, într-o pauză de 10 minute. Ai grijă însă să nu depăşeşti ora 10.00.

5 exemple de mic dejun echilibrat pentru cei grăbiți

1. Lipie cu somon afumat: 350 de Calorii/ porţie

Iei o lipie mică de 50 g, o ungi cu o lingură de cremă de brânză light (30 g), peste care adaugi somon afumat (50 g) şi o mână de salată (50 g).

Eu prefer salata asortată (salată verde, rucola, baby spanac, salată iceberg, etc) pe care o iau ambalată şi gata spălată din pungile pe care le găsesc negreşit în orice hipermarket.  

2. Sandviş cu pui și telemea: 350 Calorii/ porție

Iei 2 felii (50 grame) de pâine integrală, graham sau cu seminţe, de preferat gata feliată, o bucăţică de piept de pui sau de curcan rămas de la masa de seară (50 g), 3 degete (50 g) de brânză telemea degresată (sub 14% grăsime), la care adaugi câteva felii de roşie, castravete sau ardei gras (150 g).

Dacă nu ai timp să îl mănânci acasă, ia-l cu tine în geantă și mănâncă-l într-o pauză, dar până în ora 10.00.

3. Smoothie cu fructe de pădure: 300 Calorii/ porţie

Mixează într-un blender lapte de soia, de migdale sau de vacă degresat 1,5-1,8% grăsime (100 ml), cu 2 linguri de cereale integrale (30 g), o mână de fructe de pădure (150 g), 1 lingură de seminţe de in, dovleac şi floarea soarelui amestec (10 g) și o lingură de stafide (15 g).

Pentru un plus de savoare, dar şi de antioxidanți, eu îi adaug de obicei frunze proaspete de mentă sau ghimbir ras.

Dacă nu ai timp să îl consumi acasă, îl poți lua cu tine ca să îl bei în drum spre serviciu.

4. Milkshake de banane cu cacao: 400 Calorii/ porţie

Mixează într-un blender o banană mare (150 g) cu lapte de soia sau lapte de vacă degresat (150 ml), o jumătate de avocado (75 g), 2-3 curmale fără sâmburi (30 g) și 1 lingură de pudră de cacao (10 g).

Poţi adăuga scorțișoară și alte arome precum esenţă de rom sau de vanilie, după gust.

5. Mic dejun ” la semafor”: 350 Calorii/ porţie

Ia cu tine 1 baton de cereale integrale (25 g) , 1 măr (200 g) sau 1 banană mică (120 g) şi un iaurt de 330 ml, degresat (1,5-2,2% grăsime).

Le poţi servi în drum spre serviciu, în trafic, la semafor 🙂 sau în 2-3 reprize fracţionate, în câteva pauze scurte sau chiar la birou, în cazul în care eşti chiar în criză de timp sau te grăbeşti să ajungi la o şedinţă anunţată pe nepusă masă.

Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu aici sau adresează-mi o întrebare. Iar dacă ai preparat un mic dejun rapid și gustos, spune-ne și nouă rețeta!