La mulți ani și un an așa cum ți-l dorești!

Iar dacă îți dorești ca în acest an să scapi de câteva kilograme, atunci trebuie neapărat să citești acest articol. Asta pentru că ți-am pregătit 7 trucuri pentru ca în acest an dieta ta să meargă ca pe roate.

Trucul nr.1: Dozează-ți energia

trucuriAtunci când ești la începutul unui obiectiv și ai foarte multă energie și o motivație foarte puternică, te dedici de obicei 100% urmăririi acestui obiectiv și asta este foarte bine! Când ajungi însă să nu mai reușești să ții dietă și să faci mișcare ca în prima zi, nu te descuraja, este foarte bine să îți economisești din energie.

Redu zilele de sală (este foarte bine dacă ajungi de 3 ori pe săptămână), în rest poți să mergi mai mult pe jos, de exemplu … Alege mâncăruri mai simplu de preparat, respectă regulile principale ale unei diete sănătoase, intervalele orare de masă, alegerile corecte pentru fiecare masă în parte, este suficient ca să treci peste momente mai dificile.

Trucul nr.2: Doar începe

Există unele zile când nu ai chef nici să ieși pe ușă. Nu vrei să te duci să alergi sau să îți faci cumpărăturile, deși știi că asta te poate costa …. În loc să te gândești la cât este de greu și la cât timp va fi necesar pentru a-ți atinge obiectivele din acea zi, spune-ți că doar trebuie să începi. După ce te-ai pus în mișcare, totul va curge în mod natural.

Pune-ți niște încălțări comode și ieși pur și simplu din casă! Perspectiva ta se va schimba foarte mult. Rămânând acasă, vei fi predispus exceselor culinare …

Trucul nr.3: Rămâi dedicat obiectivului tău

Dacă îți iei un angajament în fața unor persoane, atunci rămâi responsabil față de acel grup de persoane. Alege-ți o prietenă, un prieten sau un grup de prieteni pe care să-i informezi despre obiectivul tău și cu care să ții legătura în mod constant. Comunică în fiecare zi progresele pe care le faci. Asta te poate ajuta să faci totul cât mai bine, deoarece nu vei dori să raportezi un eșec.

Trucul nr.4: Alungă gândurile negative și înlocuiește-le cu gânduri pozitive

piedicăAceasta este una dintre cele mai importante abilități și trebuie să o practici în fiecare zi. Este important să începi să îți monitorizezi gândurile și emoțiile pe care le resimți pe parcursul procesului de slăbit și să le recunoști pe cele negative.

Petrece câteva zile încercând să devii conștient de fiecare gând negativ, de fiecare moment în care ai vrea să renunți, să cedezi tentației de a te abate de la dietă și încearcă să înțelegi ce emoție este în spatele acestor gânduri. Cel mai bine ar fi să le notezi. Apoi, după câteva zile, vezi ce emoție apare cel mai des și încearcă să o tratezi altfel decât cu mâncare, să o abordezi altfel decât făcându-ți rău propriului corp … Vei observa destul de repede și rezultatele.

Trucul nr. 5: Gândește-te la beneficii

Sunt cu siguranță momente în care te gândești cât de greu este să slăbești, să ții dietă și să faci mișcare …  Dar în loc să te gândești la cât de greu este să faci toate astea, gândește-te la ce vei obține dacă vei continua să ții dieta potrivită ție și să faci mișcarea care îți face plăcere, alături de toate schimbările bune pe care deja le-ai făcut.

Ține mereu la îndemână un carnețel pe care să ai notate avantajele pe care le vei obține în urma scăderii în greutate până la ținta pe care ți-ai propus-o. Și, ca să fie și mai relevant, notează și toate dezavantajele pe care le-ai avea dacă ai rămâne la greutatea actuală sau, mai rău, dacă ai pune la loc toate kilogramele slăbite până acum …

Trucul nr. 6: Citește povești ale oamenilor care au reușit

Atunci când îți pierzi motivația și elanul de a slăbi, te sfătuiesc să citești povești de succes, o carte sau un blog care au ca subiect principal problemele de greutate. Poveștile de succes te ajută foarte mult să rămâi motivat, te pot inspira și ajuta să te concentrezi asupra obiectivului tău.

Click aici să citești poveștile de succes ale pacienților KiloStop!

Trucul nr. 7: Găsește prieteni care gândesc la fel

Să rămâi motivat de unul singur este greu. Dar dacă găsești o persoană care își dorește și ea să slăbească, o persoană față de care simți că poți să te deschizi și cu care poți să comunici sincer, asta te poate ajuta enorm să te ții pe drum. Poți să îți găsești partenerul în sânul familiei sau poate fi un prieten foarte bun. O altă opțiune bună este un grup de susținere.

Spor la slăbit și nu uita: mănâncă inteligent și cu plăcere!