Așa cum te-am obișnuit în ultimele săptămâni, astăzi este ziua în care aflăm împreună secretele care i-au ajutat pe pacienții Kilostop să ajungă la greutatea dorită.

A venit rândul un pacient drag de-al nostru care are o poveste plină de emoție și învățăminte, pe care te invit să o descoperi în rândurile care urmează.

„Am înțeles că nu trebuie să privesc kilogramele ca pe un dușman”

„Am fost tovarăși de drum … dar a trebuit să ne despărțim …

Trebuie să-mi iau adio de la cele 10 kilograme. M-au însoțit peste tot … zile, luni, ani, dar acum fiecare a luat-o pe alt drum. Mulțumesc pentru călătoria împreună cu ele, că am învățat ceva despre mine … Am învățat să fiu cumpătată, să îmi aduc corpul în echilibru cu mine, să am grijă de fiecare organ, de fiecare celulă pe care Mama Natură mi-a dat-o în grijă și să nu mai fiu ignorantă.

Ne-am luat rămas bun și de acum trebuie să privesc tot înainte spre alte realizări și spre alți prieteni cu care va trebui să discut, să înțeleg, să meditez și să văd ce au să-mi spună!

Următoarele kilograme de care mă voi despărți pe parcursul anului 2023 mă vor elibera. Și îmi vor aduce libertatea de mișcare mult visată, fericirea de a privi o femeie activă, de a simți un corp plin de vitalitate … Fiecare pe alt drum! Învățăm … învățăm mereu … chiar și de la lucrurile cu care în accepțiunea generală „ne confruntăm”.

Eu nu am simțit că mă „confrunt”.

Dar abia când am pus armele jos și nu m-am mai luptat, abia atunci am avut rezultate. Abia când am înțeles că nu trebuie să privesc kilogramele ca pe un dușman, ci ca pe un prieten care vrea să stăm de vorbă și să-mi aducă aminte anumite lucruri despre mine, ABIA atunci am REUȘIT să NE DESPĂRȚIM!

Știu, poate că pare ciudat, dar eu asta am simțit!

Doresc tuturor celor care vor să-și îmbunătățească stilul de viață și să facă schimbări să aibă o altă abordare asupra a ceea ce vor să schimbe!

Orice lucru care te-a însoțit la drum o anumită perioadă și tu vrei să-l schimbi, trebuie mai întâi să faci PACE cu el. Să stai de vorbă cu EL, să ASCULȚI ceea ce vrea să-ți spună… Este spre folosul tău … Numai așa vei ști ceea ce ai de făcut și în ce fel. După ce s-a asigurat că ai înțeles lecția pentru care a venit în viața ta, abia atunci pleacă cu adevărat.

În cazul meu a durat ani ca să înțeleg acest lucru!

Să înțeleg lecția! Să o accept. Nu eram pregătită. Acum înțeleg și de ce m-am zbătut zadarnic, fără rezultate! Pentru că în această ecuație cu slăbitul mă vedeam doar pe mine. Dar mai era cineva care voia să vorbească cu mine … să mă ajute … să îmi deschidă ochii, să mă facă să mă opresc.”

„Acestea sunt rândurile scrise din suflet pe care mi le-a trimis Carmen, una dintre pacientele Kilostop despre care vreau să vă vorbesc astăzi. Carmen a slăbit până acum 13 kilograme. Dar ce mi se pare cel mai important este că a înțeles că schimbarea nu este doar despre numărul de kilograme. Ci despre ea și beneficiile pe care i le aduc kilogramele în minus.

A slăbit 13 de kg și a adus acasă un nou stil de viață, adoptat de toată familia

Mai mult decât atât, Carmen a adus schimbarea asta și acasă, și-a mobilizat și soțul, și copiii, iar acum au adoptat toți un nou stil de viață, mai sănătos. Dar cum a ajuns până aici e o poveste lungă, pe care te invit să o descoperi în rândurile de mai jos.

Când a venit prima dată la mine, prin martie-aprilie anul trecut, Carmen era foarte neîncrezătoare în ea. Se îngrășase pentru că avea un program haotic și nu ținea cont de ceea ce mânca. Adică mânca ce găsea prin frigider, iar cumpărăturile în familie se făceau haotic.

La început am sfătuit-o să vină împreună cu soțul la consultație și a venit, dar el era destul de sceptic. Ulterior am susținut câteva consultații prin telefon, pentru că doamna nu este din București, după care nu a mai venit deloc.

Mă tot gândeam însă la ea și am început să îi scriu pe Whatsapp. O întrebam ce face, cum se mai simte, iar la un moment dat am avut frumoasa surpriză să o revăd la consultație. De data aceasta era mult mai motivată și își făcuse și niște analize. Avea de la început o suspiciune de diabet pe care nu a vrut să o confirme pentru că îi era frică. Dar până la urmă nu a avut de ales și și-a făcut hemoglobina glicozilată. Diagnosticul: diabet.

Voiam să simtă că sunt lângă ea, așa că i-am dat numărul meu de telefon

Carmen gătește mult pentru ea și cei dragi (în fotografii sunt mâncărurile gătite de ea în timpul dietei), așa că am decis să îi fac dieta pornind de la mâncărurile care îi plac ei și familiei, pe care le-am ajustat fie din ingrediente, fie din modul de preparare, pentru a fi mai sănătoase și dietetice. Între timp a început să ia și tratamentul de diabet și glicemiile i s-au normalizat.

Dar pentru că voiam să îi ofer tot sprijinul meu, i-am dat numărul personal de telefon, ca să mă poată contacta atunci când simte nevoia. Faptul că am comunicat permanent și ca ne-am sfatuit și în privința poftelor, a ajutat-o foarte mult și i-a dat încrederea ca nimic nu este imposibil.

După ce a început să slăbească, a devenit tot mai motivată și a adus schimbările și acasă. Când soțul a văzut că e foarte hotărâtă și, mai mult, că mâncarea sănătoasă nu e deloc rea la gust și o pot mânca cu toții, a început ușor-ușor să adopte și el din obiceiurile ei. De exemplu, au fost în concediu de sărbători și și-au propus să nu mai mănânce dulciuri.

În prezent, Carmen și-a propus ca target să meargă pe jos 5 kilometri pe zi împreună cu soțul și cu mama ei. Determinarea ei este atât de mare, încât vine săptămânal la consultații, chiar dacă nu stă în București. Iar când vine în București profită de ocazie și merge și la înot.

De la „nu-mi place avocado” la „aș mânca avocado în fiecare zi”

Carmen este foarte inventivă, iar acum, cu toate informațiile pe care i le-am oferit a început să se descurce singură când vine vorba de variante de mișcare sau de mâncare. De exemplu, în concediu, a mers la sala de sport a hotelului și a căutat trasee în care să meargă cât mai mult pe jos.

Stabilisem dinainte regulile de abordare a unui bufet suedez: nu te așezi cu farfuria la rând și treci prin toate, ci mai întâi studiezi și apoi te duci la un singur fel care îți place. Mi-a povestit chiar că în concediul de Revelion, și-a dat seama că la hotel toate mâncărurile erau paneuri și prăjeli,și a decis singura sa plece la un magazin din apropiere să-și cumpere iaurt și fructe pentru micul dejun.

De Crăciun, mi-a trimis poze să îmi arate că în loc de meniul tradiţional cu sarmaluţe pe care îl stabilisem împreună, a decis sa mănânce pastă de avocado pe pâine, lângă ou. Asta în condițiile în care ea îmi spusese că nu îi place avocado. Cumpărase la un moment dat un avocado pe care îl folosise într-o salată însă nu îl alesese cum trebuie și nu i-a plăcut.

Așa că am învățat-o cum să îl aleagă și să cum să îl consume, iar acum a ajuns să îi placă atât de mult încât îl consumă în fiecare zi

Ca să fie bun, avocado trebuie să fie bine copt, adică să fie destul de moale atunci când îl presezi cu mâna. Chiar dacă îl iei crud din magazin, îl poți ține acasă, la temperatura camerei ca să se coacă.

I-am oferit, de asemenea, rețeta mea de guacamole, pe care vreau să v-o împărtășesc și vouă. Alegi un avocado copt, pe care îl condimentezi cu usturoi, sare, piper, suc de lămâie, ceapă verde și cubulețe de roșii. Nu vă spun cât de mult i-a plăcut. A fost momentul în care s-a îndrăgostit de avocado și a început să experimenteze singură diferite rețete și combinații.

Cam asta a fost rețeta succesului lui Carmen și sper ca această experiență pe care ea a trăit-o să vă inspire și pe voi.”*

*Rezultatele variază de la persoană la persoană. Fiecare pacient poate să slăbească mai mult sau mai puţin în funcţie de vârstă, sex, stare de sănătate şi determinarea acestuia. Noi îţi promitem că vom face tot ce putem pentru a te ajuta să slăbeşti sănătos şi cu plăcere!