Ananas pe grătar cu sos caramel şi mentă… Îţi face cu ochiul? Este desertul pe care ni l-a preparat Chef Liviu Lambrino la ultima noastră sesiune de gătit şi pe care ţi-am promis deja că ţi-l voi împărtăşi. Hai să vedem cum se face!

ananas la grătarIngrediente pentru 8 porţii

  • Un ananas mare curăţat şi feliat (grosimea feliei – 1,5 cm)
  • Zahăr brun (40 g)
  • Smântână de gătit cu 30% grăsime (40 ml)
  • Un praf de sare
  • Frunze mici de mentă (4-5 per porţie)

Mod de preparare

Cum prepari sosul caramel

  1. Într-o tigaie antiaderenta pune zahărul la topit într-un strat uniform, fără a amesteca.
  2. Când zahărul s-a topit şi începe să se închidă la culoare, adăugă smântâna şi amestecă bine.
  3. Redu amestecul până la consistenţa dorită, adăugă sarea și opreşte gătirea.

Click aici dacă vrei ca Dr. Laura Ene și echipa KiloStop să te ajute să slăbești!

Cum prepari ananasul

  1. Încălzește puternic o tigaie antiaderenta mare sau un grătar.
  2. Usucă  feliile de ananas pe un prosop de hârtie și frige-le apoi 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenesc.

Cum faci montajul/platingul

Taie ananasul în bucăți de forme neregulate și aşează-le în semicerc pe aprox 1/3 din perimetrul farfuriei, aproape de marginea acesteia. Folosind vârful unei linguri, picură din loc în loc sosul de caramel. Aranjează cât mai estetic frunzele de mentă între bucățile de ananas.

Foloseşte frunze de mentă de la vârful tulpinii – sunt mai fragede și arată mai bine. Opţional, pentru un efect vizual deosebit, le poţi tampona cu zahăr pudră.

O porție conține:

  • Kcal: 85
  • Glucide: 18 g
  • Proteine: 0,7 g
  • Grăsimi: 1,6 g
  • Fibre: 1,6 g

POFTĂ MARE! Te aştept şi pe tine în sesiunea de comentarii să ne împărtăşeşti cum ţi-a ieşit această reţetă!