Fiecare dintre noi avem o anumită percepţie cu privire la modul în care arătăm. Uneori, aceasta este realistă. Alteori, este mult distorsionată.
„Mâncatul emoțional are mai multe aspecte. Poate să fie un mâncat emoțional pe fond depresiv, poate să fie un mâncat emoțional pe fond de nemulțumire, poate să fie un mâncat emoțional prin comparație cu ceilalți, dintr-o frustrare care se naște din ideea că uite altul cât mănâncă și tot slab este”.
„Tulburările de comportament alimentar sunt strâns legate de o altă formă de tulburare a percepției de schemă corporale – un fel de dismorfism corporal. Poate ați văzut sau ați întâlnit persoane care deși sunt slabe vor cu atât mai mult să slăbească. Asta este ceea ce se numește dismorfism corporal. Și într-adevăr, comparația cu pozele de pe Facebook nu le ajută deloc să se redreseze din punct de vedere al schemei corporale.”
Urmărește video de mai jos pentru mai multe detalii:
Special! Facebook ne face mai grași | Observator.tv
Fiecare din noi avem o anumită percepţie cu privire la modul în care arătăm. Uneori, aceasta este realistă. Alteori, este mult distorsionată. În mod nejustificat, spun specialiştii, care dau vina pe reţelele de socializare.