vărsător

Mulți dintre noi apelează la horoscop ca să-și afle norocul în dragoste, bani sau carieră. Dar te-ai gândit vreodată că trăsăturile caracteristice zodiei în care te-ai născut pot influența succesul unei cure de slăbire?

Cum este posibil acest lucru?

Unii sunt mai conservatori și preferă mâncarea tradițională. Alții se plictisesc repede și caută mereu gusturi noi. Unii sunt mai riguroși și au nevoie de diete stricte. Alții sunt mai flexibili și nu le place să le fie impuse reguli. Iar exemplele ar putea continua.

Așa că mi-am spus că o dietă în funcție de zodie ar putea fi o alternativă minunată pentru toți cei care au încercat fără succes diverse cure de slăbire. Pentru că oricât de bună și echilibrată ar fi o cură de slăbire, dacă nu ți se potrivește nu ai șanse să o respecți și, prin urmare, nici să slăbești şi nici să te menţii apoi.

Și pentru că suntem în plină zodie a Vărsătorului, voi începe maratonul dietelor horoscop adresându-mă nativilor din această zodie. Voi continua în fiecare lună până la sfârșitul anului, așa că rămâi alături de mine indiferent în ce zodie ești!

De ce să țină cont Vărsătorii atunci când se apucă de dietă

Nativii din Vărsător sunt personalități puternice, spontane, prietenoase și independente, care pun mare preț pe libertate, originalitate, creativitate, nonconformism și noutate. Asta poate să îi ajute sau, dimpotrivă, să îi încurce atunci când vine vorba de a ține o dietă.

Creativitatea poate să lucreze împotriva lor

Pe de o parte sunt inventivi, ingenioși și creativi când vine vorba de moduri inedite de a găsi soluții, atât culinare, cât și de mișcare. Din păcate însă, le abandonează destul de repede pentru că se plictisesc repede. Să nu uităm că Vărsătorii sunt mereu în opoziție cu dietele și regulile clasice.

Dacă ești Vărsător, încearcă să-ți stabilești un set de reguli proprii clare, nu foarte multe, pentru a nu te simți constrâns. Odată ce ai stabilit aceste reguli, respectă-le cu strictețe!

De exemplu: mănâncă dimineața doar fructe. La prânz alege carne slabă sau pește cu legume de orice fel, iar la cină multe verdețuri. Nu uita să bei minim 2 litri de apă pe zi. Atât și nimic mai mult pentru început, pentru a fi sigur că nu te revolți imediat și că schimbi regulile jocului.

Cea mai bună soluție ar fi însă să-ți găsești un partener pe care să-l ajuți să țină dieta. Va fi un parteneriat din care amândoi veți avea de câștigat. Tu vei fi mai responsabil și mult mai interesat să respecți regulile jocului, în timp ce partenerul tău va câștiga un aliat de încredere. De asemenea, vei fi mult mai stimulat să vii cu idei inovatoare de meniuri dietetice în loc să le respecți singur pe cele clasice.

Apa – ingredientul magic al dietei Vărsătorului

Menținerea unei stări de sănătate excelente este foarte importantă pentru Vărsător. El știe că sănătatea este foarte de greu de recâștigat, așa că face tot posibilul să nu o piardă.

Ce ar trebui să știe însă nativul din această zodie este că are nevoie de o dietă bogată în apă, legume și fructe care să îi mențină energia în bune condiții pentru tot ceea ce își propune.

Click aici și află care sunt cele mai bogate alimente în apă!

De asemenea, ar trebui să fie atent la grăsimi și la cantitățile de mâncare! Vărsătorul are tendința să mănânce mult  şi repede, pentru că nu îi place să piardă timpul la masă.

Click aici și descoperă 10 tehnici care să te ajute să mănânci mai încet!

Atenție la problemele digestive!

Nativul Vărsător se poate confrunta frecvent cu probleme digestive sau stomacale. Nu pentru că ar fi predispus la cine știe ce boli din această sferă, ci pentru simplul fapt că este de multe ori stresat și tensionat. Iar stresul și tensiunea nervoasă îl fac de multe ori să mănânce în exces.

Așa că, dacă ești Vărsător, este foarte important să fii mereu relaxat la masă.

Click aici și află cum să combați stresul care te îmbolnăvește!

Mișcarea potrivită pentru Vărsător

Așa cum spuneam și mai devreme, Vărsătorului nu îi plac regulile. El este mai atras de sporturi în care mișcările lui sunt complet libere. Dacă ești Vărsător, încearcă schiatul, mersul pe bandă sau dansul.

Indiferent însă de ce alegeri faci, nu uita că orice cură de slăbire este minunată atât timp cât o respecți!

„Sănătate, te iubesc!”