rac

Chiar dacă nu îți sărbătorești ziua de naștere în această perioadă, să știi că nu există un moment mai bun pentru a porni către cea mai bună versiune a ta decât… acum. Nu mâine, nu de lunea viitoare, nu de la toamnă, nu începând cu 1 ianuarie.

Rac: Sensibilitate la puterea 100

Fără prea multe introduceri, pot afirma în deplină cunoștință de cauză că nativii zodiei Rac sunt ființe care se lasă predominant conduse de emoții, având o puternică înclinație spre romantism. Trecutul se numără dintotdeauna printre prioritățile Racului. De aceea îi este foarte greu să se detașeze de întâmplările deja consumate, de familia de bază, de tradițiile sau obiceiurile moștenite sau îndelung exersate. Trăiește și interpretează prezentul folosind limbajul amintirilor. Colecționează lucruri de care este legat sentimental.

Cu alte cuvinte, sensibilitatea este trăsătura principală a Racilor. Nu rezistă tentației de a se adăposti în carapacea lor. Ea le ține loc de paravan în fața provocărilor lumii reale. Pentru ca emoțiile să îmbrace o formă concretă și să contribuie la procesul dezvoltării personale, Racii trebuie să simtă că și le pot exprima în deplină siguranță. Cu alte cuvinte dincolo de presiunile sociale sau de judecățile uneori aspre ale celor din jur.

Tendința de a oscila permanent între mai multe variante, incapacitatea de a menține o linie constantă în acțiunile și deciziile lor, uneori chiar capriciile sau înclinația spre a lenevi îi pot opri pe Raci să ducă la bun sfârșit ceea ce și-au propus. Cred că nu mai este necesar să menționez că acum nu inventariem defecte sau calități, ci căutăm împreună soluții. De aceea, sfatul meu pentru ei este să se odihnească atunci când simt că au obosit. Dar să nu facă niciodată cale întoarsă. Le recomand să se bazeze pe diplomația de care dau adeseori dovadă și pe puterea lor de adaptare în momentele dificile.

Schimbările pe care le pot face Racii în stilul lor de viață

Din cauza caracteristicilor zodiei, Racii mănâncă destul de mult pe fond emoțional. Iar asta le aduce de multe ori kilograme în plus. Așa că iată soluțiile pe care ți le propun.

1. Grijă mare la ronțăieli!

Racii iubesc gustările seara înainte de culcare şi… au mai tot timpul la îndemână o ciocolată sau orice alt tip de ronțăieli. Așa este?

Soluția pentru ei este să se îndrepte cu încredere către alimentele pure, din natură, întorcându-le spatele cât mai mult produselor procesate. Stimulentele de tipul alcool, cafea, tutun trebuie evitate pe cât posibil. Un organism sensibil, ca al Racului, va resimți cu mare ușurință efectele negative ale acestora.

SFAT: Încearcă să deprinzi arta de a găsi măsura potrivită în tot ceea ce bei și mănânci. Renunță la mesele îmbelșugate, bogate în grăsimi. Alege porțiile mai mici, mai dese și compuse din nutrienți de calitate: fibre, proteine, carbohidrați din surse naturale.

2. Grijă și mai mare la emoții!

În privința stării sale de sănătate, Racul depinde foarte mult de semnalele pe care i le transmit emoțiile. Efervescența emoțională creează un teren propice pentru o serie de afecțiuni. Punctele anatomice sensibile ale Racului se află în zona pieptului, a stomacului și a esofagului. Este predispus la probleme ale aparatului digestiv, ale sistemului limfatic și ale inimii sau plămânilor. Așadar, când apar problemele digestive nu ar trebui exclusă varianta autoanalizei, care poate duce la depistarea unui conflict interior serios.

SFAT: Petrece-ți cât mai mult timp afară, în aer liber, făcând tipul de mișcare care îți face plăcere! Pentru că dai dovadă de perseverență, vei răspunde pozitiv la orice tip de program de fitness pe termen lung. Ceea ce, dă-mi voie să adaug, este valabil pentru multe alte zodii 😊.

În încheiere îți mai spun doar atât: bucură-te de calitățile cu care te-a înzestrat natura și acceptă-ți defectele, pentru a le putea corecta în timp.