terasăVara și-a intrat deja în drepturi, iar zilele lungi și serile călduroase ne îmbie de multe ori să ieșim cu prietenii sau familia la o terasă, fie să luăm cina, fie doar să bem ceva și să socializăm.

Slăbitul nu ar trebui în niciun caz să ne împiedice să facem acest lucru. Mai mult, nu ar trebui să ne simțim prost că nu putem consuma nimic în timp ce toți ceilalți se bucură de mâncare și băutură.

De aceea, astăzi vreau să-ți ofer câteva variante ca să mergi liniștit/ă cu prietenii sau familia seara la terasă, fără să simți că ții dietă.

Ce mâncăm seara la terasă

terasăCea mai bună variantă pentru o ieșire la terasă o reprezintă salata. O găsești peste tot, de cele mai multe ori este mare, sănătoasă și, dacă ți-ai respectat toate celelalte mese ale zilei, îți va ține și de foame.

Click aici să afli ce poți mânca după ora 18.00.

Eu îți recomand să alegi o salată grecească, o salată bulgărească, una cu ton sau pui. Orice ai alege, cu siguranță nu poți da greș.

Atenție însă la dressing! Te sfătuiesc să nu îl adaugi peste salată, întrucât acolo se ascund foarte multe calorii care nu numai că nu te satură, dar îți mai și îngroașă talia. Renunță, de asemenea, și la crutoane sau pâine.

Dacă știi că vei face suficientă mișcare după această cină cât să le arzi, poți să mănânci crutoanele. Dacă nu, mai bine renunță la ele.

Click aici să afli pe tine ce te împiedică să faci mișcare!

Ce să bem seara la terasă

Dacă am rezolvat dilema cu mâncarea, hai să vedem și ce putem să bem. Evident, prima recomandare este apa plata cu lămâie, fără zahăr sau miere. Poți să îi dai însă un plus de savoare adăugând câteva frunze de mentă.

Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să slăbești!

terasăAltă variantă este limonada. Îți recomand ca și de data aceasta să renunți la zahăr sau miere și să adaugi îndulcitor, pe care ți-l poți aduce de acasă.

Dacă lămâia nu se numără printre preferințele tale, îți poți comanda un fresh. Dar nu îl bea pe tot o dată. Pune-ți două degete în pahar și completează apoi cu apă plată sau carbogazoasă. Dacă stai mai mult, poți să repeți acest truc până când termini paharul de fresh.

Dacă nu ești un fan al sucurilor și vrei neapărat să bei ceva cu alcool, îți recomand să alegi un pahar de vin. Nu uita însă ca paharul de vin să-l însoțești cu multă apă.

O altă variantă ar fi un cocteil. Preferatul meu este Cuba Libre, cu Coca Cola 0 și rom. Pe lângă cocteil bea, de asemenea, multă apă.

Testează-ți și tu cunoștințele despre hidratare!

Acestea sunt variantele pe care ți le propun eu. Dacă tu ai altele, aștept să ni le împărtășești.

Mulțumesc că ai ajuns până la finalul articolului. Părerea ta este importantă pentru mine, așa că lasă un comentariu sau adresează-mi o întrebare.