trândăvealaNu, nu este o glumă. Există ceva ce nu are calorii și cu toate acestea te poate îngrășa: trândăveala. Iar în perioada Sărbătorilor de iarnă trândăveala stă la loc de cinste de multe ori.

Dacă în zilele de serviciu alergăm de colo-colo, mergem pe jos și mai avem și alte activități ce includ mișcare, de Sărbători de cele mai multe ori trândăvim.

De aceea, astăzi vreau să-ți prezint 5 strategii ca să excluzi trândăveala din programul tău de Sărbători.

1. Elimină televizorul și computerul din program

Cu cât petreci mai mult timp în fața televizorului, jucându-te pe calculator sau navigând pe Internet, locuri în care mai iei și diverse gustări, cu atât există șanse mai mari să te îngrași.

Mai mult, caloriile consumate în exces în fața televizorului sau a calculatorului nu se ard la petrecerile cu mâncare și se transformă implicit în grăsime.

2. Pornește în goana după cumpărături

Hipermarketurile imense, magazinele de îmbrăcăminte sau încălțăminte răspândite prin tot orașul sunt locurile ideale de vizitat între Crăciun și Revelion. Bucură-te din plin de nebunia cumpărăturilor de Sărbători, pentru că te mențin în formă, cu condiția să nu iei gustări nesănătoase pe traseu sau să te tratezi cu o masă copioasă după.

3. Plimbă-te

Include plimbarea zilnic în program. Te va ține departe de tentațiile din frigider și îți va da prilejul să socializezi cu rudele sau prietenii cu care în mod obișnuit nu ai timp să te întâlnești mai des. Important e să arzi caloriile.

4. Găzduiește o petrecere de Sărbătoare

Curățenia de dinainte și de după petrecere, cumpărăturile, pregătirile, decoratul mesei, toate ard calorii, mai ales dacă vrei ca totul să iasă perfect. Însă această strategie nu este recomandată celor care mănâncă în exces pe fond emoțional. Stresul și agitația te pot face să cauți consolare și liniște în frigider.

Click aici și află cum faci diferența între poftă și foame!

5. Folosește abonamentul de la sală

Dacă ai abonament la sală, folosește-l! Cu cât intensitatea antrenamentelor este mai mare, cu atât vei arde mai multe calorii chiar și dacă faci excese în următoarele zile. Ba chiar s-ar putea să ieși cu mai puțină grăsime și mai mulți mușchi din această perioadă cu belșug de proteine animale și carbohidrați.

Click aici și află pe tine cine te împiedică să faci mișcare!

În final, nu-mi rămâne decât să îți urez Sărbători suple și fericite!