piedicăDacă luni îți ofeream câteva sfaturi pentru a-ți ușura drumul către succes, astăzi vreau să-ți povestesc despre cea mai mare piedică în calea reușitei: rămânerea în zona de confort.

Slăbitul nu înseamnă o simplă pierdere de kilograme, ci este un proces mult mai complex, care de cele mai multe ori te scoate din zona ta de confort. Este o schimbare importantă pe care merită să o faci în viața ta. Iar dacă înțelegi acest lucru, ai făcut deja primul pas către succes.

Ca să înțelegi mai bine, astăzi o să-ți spun povestea unei paciente care nu a reușit să-și atingă obiectivul propus decât după ce și-a dat seama că slăbitul nu înseamnă doar o simplă dietă.

Pacienta despre care îți vorbesc se numește Irina și când a venit la mine nu avea multe kilograme în plus. Își dorea însă cu ardoare să slăbească pentru a arăta mai bine și a-și crește încrederea în ea.

Am pus la punct împreună un plan și am trecut la treabă. La început, Irina era plină de entuziasm și totul mergea ca pe roate. Respecta toate cele trei mese principale ale zilei, bea apă suficientă și făcea mișcare. Era pacientul model, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Dar toată această hotărâre a Irinei a durat mult prea puțin timp.

Cele mai mari provocări ale Irinei

piedicăDupă nici o lună de dietă, ea a început abaterile. Primele kilograme slăbite le-a sărbătorit într-o seară cu prietenele, cu multă mâncare și câteva pahare de vin. Atunci s-a simțit foarte bine, dar în ziua următoare au cuprins-o remușcările. Așa că a început să sară peste mese ca să accelereze procesul de slăbit. Dar asta nu a ajutat-o pentru că seara i se făcea inevitabil foame, ceea ce s-a reflectat și pe cântar. Când a venit la consultație era pe punctul de a renunța.

Am repus însă lucrurile pe făgaș și kilogramele iar au început să zboare. Până când, într-o altă săptămână, acul cântarului refuza cu obstinență să se mai miște. Tot întrebând-o ce s-a întâmplat diferit în ultima săptămână, am aflat că Irina începuse să meargă la sală. Și ce crezi că se întâmpla când ajungea acasă? Își răsplătea efortul depus pe banda de alergare cu … câte o prăjitură.

Alteori uita să mănânce la prânz. Era foarte ocupată la serviciu și, când nu era în întâlniri sau ședințe, era prinsă cu proiecte care îi solicitau toată atenția. Îmi povestea că își aducea aminte să mănânce abia seara târziu când ajungea acasă, obosită și flămândă.

Click aici și află care este cea mai potrivită oră pentru cină!

Și uite-așa, am petrecut cu Irina un an, timp în care mai mult corectam abaterile ei decât să ne vedem de obiectivul propus. Asta pentru că Irina ori nu renunța la obiceiurile care îi făceau plăcere (de exemplu mâncatul unei prăjituri seara), ori făcea doar unul dintre lucrurile pe care i le recomandam. Iar acest lucru se vedea în rezultate. Reușea să slăbească 3-4 kilograme, după care se mai îngrășa unul. Mai slăbea alte 3-4, iar se îngrășa.

Primii pași către schimbare

piedicăVăzând că lucrurile mai mult stagnează decât se mișcă, ne-am revizuit planul. Și am început cu resetarea obiectivului, întrucât greutatea la care ea se simțea de fapt bine nu era cea la care își dorea inițial să ajungă.

Am convenit cu Irina să-și dozeze energia astfel încât să nu se piardă pe drum. Pentru că erau zile întregi în care nu făcea mișcare, compensa de multe ori cu antrenamente intense, care o sleiau de energie.

Mai mult, atunci când se gândea la mișcare, îi veneau în minte doar febra musculară de la ultimul antrenament. Nu își mai amintea decât ce greu i-a fost să alerge pe bandă și imaginea aceasta o determina să amâne mereu mișcarea. I-am propus să renunțe la antrenamentele foarte intense și, în schimb, să facă mișcare zilnic. Iar mersul pe jos a fost cea mai ușoară formă de mișcare.

Click aici și află pe tine ce te împiedică să faci mișcare!

Pentru situațiile în care nu reușea să mănânce la prânz am convenit să poarte permanent în geantă o pungă cu o mână de alune, nuci sau migdale și un iaurt astfel încât să nu ajungă flămândă la următoarea masă.

Am stabilit, de asemenea, să sărbătorească micile victorii cu altceva decât cu mâncare. Din tot ce i-am prezentat ca alternative de relaxare, a ales să meargă la masaj. A văzut pe pielea ei nu numai că acest obicei nu o îngrașă, ba o mai și relaxează. Remușcările de a doua zi au dispărut, iar ea avea alt tonus și altă motivație de a se ține de planul propus.

Într-un cuvânt, Irina a înțeles în cele din urmă că cheia succesului ei constă în organizare.

Tu ți-ai descoperit cheia succesului sau încă ți-e frică să ieși din zona de confort?

Ai făcut primul pas sau te gândești prea mult că ai putea eșua?

Orice drum este mai ușor când ai pe cineva alături. Dacă vrei ca noi să fim acel prieten care să te însoțească pe drumul schimbării, te aștept alături de colegii mei de la KiloStop să facem această călătorie împreună.

Noi suntem acei medici care nu scriu doar diete pacienților, ci suntem prietenii lor și îi susținem întotdeauna. Îi ajutăm să treacă peste orice moment dificil din viața lor și să atingă cu succes greutatea pe care și-o doresc.

În cazul în care simți că ai nevoie să petreci mai mult timp alături de noi, te așteptăm în tabăra noastră.